Pasak R. Karbauskio, klausimų dėl A. Tapino organizuotos akcijos, kuria siekta, kad LLRA-KŠS nepateiktų į Seimą, kilo ir tarptautiniams stebėtojams.

„Tarptautiniai rinkimų stebėtojai atkreipė dėmesį, kad tai kažkas keisto. Lietuvoje rinkiminės kampanijos yra kontroliuojamos, kontroliuojami pinigų srautai ir staiga atsiranda kampanija, kuri finansuojama neaišku kokiais pinigais. Ji aiškiai nukreipta į rinkimus. Ir partija, prieš kurią ji yra nukreipta, pralaimi rinkimus. Aš suprantu Lenkų rinkimų akcijos pasipiktinimą, ir man taip pat kyla klausimas – o kaip taip galima?“, – „Žinių radijui teigė R. Karbauskis.

„Jei būtų parašyta, kokiai tai partijai priklauso... Tuomet viskas gerai, pinigai būtų skirti per partiją. O dabar viso to nebuvo“, – pridūrė „valstietis“

Pasak jo, Seimas, reaguodamas į LLRA-KŠS reiškiamą nepasitenkinimą dėl Seimo rinkimų organizavimo, galėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą.

„Manau, kad Seimas galėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą savo nutarimu ir gauti atsakymą į tai, kaip Konstitucinis Teismas vertina tokią akciją. Man klausimų kyla labai daug. Šiandien tai yra nukreipta prieš Lenkų rinkimų akciją, o rytoj bus nukreipta galbūt prieš Gabrielių Landsbergį ar Ramūną Karbauskį. Reikia atsakyti, ar galima rinkiminės kampanijos metu finansuoti rinkimų kampaniją neaišku kokiais pinigais“, – sakė politikas.

LLRA-KŠS parlamento rinkimuose neperkopė 5 proc. kartelės daugiamandatėje apygardoje ir, surinkusi tik 4,82 proc. rinkėjų balsų, į Seimą nepateko. 3 šios partijos kandidatai išrinkti vienmandatėse apygardose.