Šįmet delegavote jau 4 „Vieningo Kauno“ narius kandidatuoti Seimo rinkimuose drauge su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Daug pastangų dėjote politinei reklamai, sprendžiant pagal raginimus spaudoje ir jūsų bei minėtos partijos kandidatų fotografijas, papuošusias miesto viešosiose erdvėse matytus rinkimų stendus, kur kauniečiams siūlėte palaikyti reklamuojamuosius, tarp jų – dabartinį premjerą Saulių Skvernelį. Deja...Ar nors akimirką rinkimų išvakarėse galvojote, kad rezultatas gali būti priešingas, ir ar tai, kas įvyko, tapo jums nemalonia staigmena?

Iš anksto rinkimų rezultatų neprognozavau, todėl ir juos sužinojus nebuvo dėl ko nustebti. Natūralu, kad tiek aš, tiek mano komanda palaikėme mūsų visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ deleguotus atstovus, tad, žinoma, šiek tiek liūdna, kad Kauno žmonėms jie Seime neatstovaus.

Tačiau tai buvo ne miesto savivaldos, o Seimo rinkimai, ir žmonės pasirinko tas partijas, kurias nori matyti nacionalinėje valdžioje. Tai yra jų pasirinkimas, kurį turime gerbti. Sveikinu Seimo rinkimų laimėtojus ir linkiu, kad jie pateisintų tautos išreikštą pasitikėjimą.

Pirmadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje ponas Aurelijus Veryga išsakė nuomonę, kad per rinkimus išryškėjo tendencija – rinkėjų pasirinkimas balsuoti už kryptį, bet ne labiau už konkrečius žmones. Bent Kaune tai akivaizdu, kur 7 rinkimų apygardose prieš „valstiečius“ laimėjo 1 Laisvės partijos ir 6 Tėvynės sąjungos atstovai. Tad jau galima patvirtinti, kad „konservatoriai „atsiima Kauną“, ar tokios išvados dar per ankstyvos, jūsų nuomone?

Valstybinė politika nėra miesto politika, o Kaunas – ne žaislas, kad būtų kažkokių dalybų objektu. Tiesa, gali būti, kad daugumos Kaune išrinktų konservatorių čia net nematysim. Bet man labiau svarbu, kas taps premjeru ir koks bus ministro pirmininko požiūris į Kauną.

Kaunas padarė didžiulį įdirbį įgyvendinant ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai svarbius projektus, todėl mano vienintelis noras – kad į Seimą ir Vyriausybę ateinantys nauji valdantieji visa tai suprastų ir deramai įvertintų. Negalima sustoti pusiaukelėje darant tai, kas svarbu visos šalies žmonėms.

Laimėjusieji Seimo rinkimus neslepia ketinimo iš esmės peržiūrėti 2021-ųjų biudžeto projektą. Ar nekyla pavojus strigti pastarąjį mėnesį ar kiek anksčiau Kaune pradėtų stambių objektų statybų Nemuno saloje bei kitose miesto vietose finansavimui?

Bus, kaip bus. Pamatysime. Tačiau didysis darbas, kalbant apie stambiuosius miesto projektus – jau padarytas .Įveikti konkursai, parengti projektai, pradėtos statybos – padarytas rimtas įdirbis. Todėl viską nubraukti ir palikti mieste didelę pradėtų statybų aikštelę, nebūtų labai praktiška. Paprastai taip nevyksta.

Kauno miesto savivaldybės Taryboje, kuriai jūs vadovaujate, konservatorių – mažuma. Jie – opozicinė frakcija, kurios siūlymai bei idėjos dažnai lieka be atgarsio. Gal dabar kas nors keisis Tarybos darbe, – bus atidžiau įsiklausoma į opozicijos nuomones, gal ilgesni taps posėdžiai, kad savas mintis išdėstyti visiems Tarybos nariams pakaktų laiko, ir tai būtų matoma – internetu, kuriuo netransliuojami komitetų posėdžiai – bei girdima tuo besidomintiems kauniečiams?

Dirbdami taryboje, mes neskirstome žmonių pagal jų politines pažiūras. Idėjas ir pasiūlymus vertiname pagal jų pagrįstumą, realumą ir prasmingumą. Taip darysime ir toliau.

Savanorių apygardoje, kuriai greta Kauno miesto teritorijų priskirta ir dalis Kauno rajono, Seimo nario mandatą laimėjo Laisvės partijos atstovas, kurio pavardė sutampa su jūsiške. Jei jis nėra net ir pats tolimiausias jūsų giminaitis, gal jam, kaip galima spėti, dalį rinkėjų balsų pridėjo būtent jūsų populiarumas?

Su Marium Matijošaičiu nesame giminės. Jo nepažįstu, todėl ir kandidato laimėjimo priežastis man būtų sunku įvardyti.

Tačiau jei išties prie šio kandidato pergalės prisidėjo būtent Matijošaičio pavardė, vadinasi, kauniečiai ją sieja su gerais lūkesčiais. Belieka palinkėti, kad naujasis Seimo narys juos pateisintų.