Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis Seimo rinkimuose iškovojo 13 mandatų ir buria koaliciją su konservatoriais ir Laisvės partija.

„Postai, kurių norime, yra susiję su mūsų programos prioritetais“, – pirmadienį būdama saviizoliacijoje sakė V. Čmilytė Nielsen.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės pavaduotoja Edita Rudelienė po to patikslino, kad partija Seimo pirmininko poste mato V. Čmilytę-Nielsen.

Pati partijos vadovė kalbėjo, kad Liberalų sąjūdžiui svarbiausia kuo sklandžiau perimti tuos darbus, kurie labiausiai buksuoja.

„Tai sveikatos apsaugos sistemos situacija, kuri darosi kas diena vis sudėtingesnė, ir, žinoma, mūsų finansinės sveikatos įvertinimas“, – sakė V. Čmilytę-Nielsen.

Taip pat ji įvardijo keturis savo prioritetus.

„Visų pirma, yra mokestinės bazės stabilumas. (…) Esame už mokesčių sistemos palaipsniui peržiūrėjimą. Mūsų tikslas yra atsisakyti nereikalingų mokesčių ir galbūt mažinti tuos, kurie paliktų daugiau pinigų žmonių kišenėse.

Kita sritis – švietimas. Rinkimų kampanijos metu daug kalbėjau apie tai, kad reikia susitarti dėl esminių pokyčių. Reikės grįžti prie nacionalinio susitarimo. Taip pat būtina didinti finansavimą, kuris pasiektų kiekvieną mokinį ar studentą.

Trečia sritis yra aplinkosauga, ketvirta – regionų politika“, – kalbėjo ji.

Simonas Gantvilas, Edita Rudelienė

Prabilo apie taršos mokesčius

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje surengtoje spaudos konferencijoje Seimo narys Simonas Gentvilas sakė, kad jei taptų aplinkos ministru, šiuo metu galiojantį automobilių registracijos mokestį keistų.

„Jis užrakina skurdžius gyventojus su teršiančiais automobiliais. Jis yra ydingai suplanuotas. (…)

Kalbant apie mokesčių politika, liberalai pasisakys už mokesčių mažinimą, išskyrus taršos mokesčius. Reikia kalbėti, kad tokių mokesčių galima išvengti teisingai elgiantis, gyvenant. Turime gyventojus paskatinti padaryti ekologiškesnį pasirinkimą“, – sakė jis.