Delfi šaltinių žiniomis, konservatoriai sekmadienio vakarą vyksta į Seimą, kur turėtų prasidėti valdančiosios koalicijos derybos.

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė po transliacijos Delfi studijoje paklausta, ar ruošiasi vykti į Seimą, atsakė: „Arba į Seimą, arba į partijos štabą“. Pasiteiravus, ar šią naktį prasidės koalicijos derybos Armonaitė atsakė: „Galimai taip. Bet konsultacijos“.

Seime turėtų susitikti konservatorių, Laisvės partijos ir Liberalų sąjūdžio atstovai.

Šiek tiek prieš vidurnaktį Laivės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė „Delfi TV“ studijoje sako, kad konkrečių postų Vyriausybėje partija dar nėra numačiusi, tačiau ir jos partijos narius, ir ją pačią domintų dalyvavimas vykdomojoje valdžioje.

Pasak A. Armonaitės, ir liberalios partijos, ir konservatoriai turi bendrų taškų savo programose, todėl ji matytų centro dešinės koaliciją. Pasak politikės, ji ir save, ir savo partijos kolegas mato vykdomojoje valdžioje.

„Vyriausybėje, teoriškai domintų ministrės postas. Bet mes norime įgyvendinti prioritetus. Mes ne šiaip susikūrėme“, – sako politikė ir priduria, kad, kalbant apie koronaviruso pandemiją, griežtos karantino priemonės turi būti įvestos tuo atveju, jeigu infekcija jau – nebevaldoma.

„Pasitikėjimas žmonėmis yra pirmas principas, kuriuo mes vadovaujamės, mes ne viską žinome“, – Sako A. Armonaitė.

Kartu Armonaitė savo įraše feisbuke išskyrė 5 prioritetus, kuriuos Laisvės partija sieks įgyvendinti.

„1. Pokyčiai ekonomikoje: a) parengti planą, kaip skirti 3 proc. BVP mokslui ir tyrimams ateityje; b) 0 proc. mokestis reinvestuojamam pelnui nuo 2021 metų – kad įmonės galėtų sėkmingai plėstis c) siekis nedidinti su gyventojų pajamomis susijusių mokesčių; d) draugiška aplinka darbo vietų kūrimui ir verslo plėtrai: priežiūros institucijų reforma, mažinant biurokratiją ir perteklinį verslo reguliavimą.

2. Būtini pokyčiai švietime: esminis bendrojo ugdymo turinio atnaujinimas (IT – trečioji kalba ir kt.) ir mokytojų rengimo bei tobulėjimo reforma nuo kitų mokslo metų. Aukštos kokybės ankstyvasis ir bendrasis ugdymas visiems Lietuvos vaikams stiprinant kokybiškų švietimo įstaigų tinklą.

3. Pokyčiai pasaulio Lietuvai: įsipareigojimas pasirengti ir organizuoti referendumą dėl daugybinės pilietybės (skiriant deramą visų koalicijos partnerių dėmesį viešinimui ir agitacijai už) bei įteisinti asmenvardžių rašymą pagrindiniame dokumentų puslapyje visomis lotyniškos abėcėlės raidėmis.

4. Greiti sprendimai per 100 dienų įgyvendinant pokyčius ypatingai jautriose srityse: a) psichoaktyvių medžiagų turėjimo be tikslo platinti dekriminalizavimas; b) tos pačios lyties partnerystės, suteikiančios šeimos narių teises bei pareigas, įteisinimas.

5. Valstybės valdyme vadovaujamasi pagarbos žmogaus teisėms, atvirumo, skaidrumo, viešumo principais ir bekompromise pagarba privačiai nuosavybei“, – įvardijama įraše.