„Tikrai taip, mes neturime iniciatyvos formuoti valdančiąją daugumą“, – sakė politikas.

Rezultatus jis vertino „normaliai“.

„Normaliai vertinu. Svarbu, kad žmonės atėjo į rinkimus. O jie yra tokie, kokie yra. Aišku, Kaunas vienareikšmiai subalsavo už konservatorius, bet bendrai centro kairė ir centro dešinė turi beveik vienodai balsų“, – teigė LVŽS lyderis.

R. Karbauskis žurnalistams teigė, kad negali atsakyti, kas nepatiko rinkėjams.

LVŽS lyderis teigė, kad prieš kalbėdamas apie galimą savo postą būsimame Seime, reikia sulaukti derybų dėl valdančiosios koalicijos pabaigos.

„Dar turi pasibaigti klausimas dėl koalicijos. Tada bus aišku, kas ir kaip atrodo. Nes mes turėjome progą dirbti su 68 Seimo nariais. Ir jei valdančioji dauguma bus sudaroma iš septyniasdešimt kelių Seimo narių, tai jiems bus labai nelengva. Dėl to, matyt, derybos bus įdomios“, – sakė LVŽS lyderis.

Politikas pabrėžė, kad kadencijos pabaigoje šiai valdančiajai koalicijai nebuvo lengva dirbti.

„Jūs juk patys žinote, kad net žmonės į tualetą negalėdavo išeiti iš salės. Tai jei taip reikės jiems dirbti ketverius metus, tikrai bus sunku“, – sakė jis.

Suplanuotoje spaudos konferencijoje turėjo dalyvauti ir premjeras Saulius Skvernelis. Tačiau likus vos kelioms minutėms iki jos, atsisveikinęs su žiniasklaida LVŽS štabą jis paliko.

R. Karbauskis teigė, kad premjeras nepergyveno dėl pralaimėtos kovos Pilaitės–Karoliniškių vienmandatėje apygardoje.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis

„Taigi girdėjote, kiek džiaugsmo pas mus buvo. Mes suprantame, kad jei mums nebereikės to vežimo vežti, tai gyvenimas visų daug palengvės. Bet šiandien pasakyti kaip ir kas atrodys yra sunku. Tiesiog mes nesame linkę naktimis dirbti ir derėtis. Jei bus dėl ko derėtis, tai tą darysime rytoj ar poryt“, – tikino valstiečių vadovas.

R. Karbauskis žiniasklaidos atstovams kalbėjo, kad ne daug kas iš partijos narių tikėjosi, kad rezultatas bus toks. Politikas teigė, kad klaidų nebuvo įmanoma nepadaryti.

„Jeigu pradėti pelenais galvą barstytis nelabai galėčiau iš karto pasakyti dėl ko tai turiu daryti. Mes tikrai sąžiningai dirbome, nėra skandalų korupcinių“, – sakė jis.

Politikas ironizavo, kad darbas opozicijoje yra tikrai įdomus.

„Kada gali viskam prieštarauti, visą laiką rodyti pirštu į kažką. Bet jei mes būsime opozicijoje, tai būsime konstruktyvus“, – tikino parlamentaras. LVŽS lyderis aiškino, kad partija, jei reikėtų dirbti opozicijoje, parengtų ir savo biudžeto projektą, šešėlinę Vyriausybę.

R. Karbauskis sakė, kad konservatorius su pergale pasveikins su žiniasklaidos pagalba.

„Aš dabar per jus perduodu – sveikinu konservatorius su pergale“, – sakė politikas.