Pasak V. Čmilytės-Nielsen, liberalios partijos Seime jau turi stiprų balsą. Ji įsitikinusi, kad Liberalų sąjūdžio rezultatai po skaičiavimų bus dar geresni.

„Manau, kad liberalios partijos gali tapti svaria atsvara kitokiems sprendimas ir turės stiprų balsą koalicijoje, jei tokia būtų“, – sako pašnekovė.

Politikė užsimena, kad jeigu po šių rinkimų dėliotųsi centro dešinės koalicija, ką ji ir prognozuoja, Liberalų sąjūdis taip pat norėtų dalyvauti derybose dėl valdančiosios koalicijos.

„Tai reikia apsispręsti, ar mėginsime pradėti derybas dėl centro dešinės koalicijas. Mes matome daugiausiai sąlyčio taškų ir ir konservatoriais, ir su Laisvės partija“, – pabrėžia pašnekovė.

Politikė, paklausta, kokios pozicijos Seime jai ir jos partijai būtų įdomios, sako, kad apie savo asmenines ambicijas kalbėti nėra linkusi, tačiau užsiminė apie kelias galimas pozicijas. Ji taip pat sako, kad partijai įdomios Seimo pirmininko pozicija ir dvi-trys ministerijos. Ji įvardija, kad Liberalų sąjūdis prioritetą teikia švietimo, aplinkos, ekonomijos ir inovacijų sritims, taip pat sveikatos ir vidaus reikalų sritims.

V. Čmilytė-Nielsen, paklausta, ar Seimo pirmininku galėtų likti Viktoras Pranckietis, kuris Liberalų sąjūdžio sąraše buvo antras, sako, kad partija jį buvo įvardijusi kaip šešėlinį žemės ūkio ministrą.