„Matyt, jei visas Kaunas mėlynuoja, mažai tikėtina, kad aš būčiau kažkoks išskirtinis“, – sakė A. Veryga.

Ministras įvertino ir naujus koronaviruso rekordus, tikslindamas informaciją Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sekmadienį paskelbė apie 603 naujus atvejus, ryte pateikta informacija skyrėsi – buvo kalbama apie maždaug 400 naujų atvejų.

„Labai natūralus rezultatas, matant, kaip mes gyvename. O kokia mintis? Kad blogai, skaičiai toliau auga“, – sakė ministras, vertindamas naujausią statistinę informaciją.

Dabartinei opozicijai keliant klausimus dėl tokių skaičių netikslumų, ministras teigė, jog specialistai sunkiai dirba.

„Savaitgalį NVSC visą laiką turėdavo mažesnius pajėgumus, tai jie tiesiog nespėja tų atvejų patvirtinti. Labai blogai, kad ryte tą mažesnį skaičių išleido. Čia yra gal vienintelė blogybė, gal reikėjo palaukti“, – apie NVSC darbą kalbėjo A. Veryga.

„Nereikia čia jokių rinkimų ieškoti“, – tikino politikas.

„Kai tie skaičiai auga iki 600, po to jie dvigubės ir augs iki 1200. žinoma, kad augs. Jei neprisėsime uodegos ir toliau norėsime šventes švęsti, aišku, kad jie augs. Jie negali neaugti. Jei mes norime lakstyti visur ir nesirgti, tai taip nebūna“, – tikino politikas.

Ministras tikino, kad visuotinio karantino vis dar nereikia, nes kai kuriose šalies savivaldybėse skaičiai itin geri.

„Tai kam ten tą karantiną skelbti?“ – klausimą kėlė A. Veryga.

Ministras teigė, kad dirbtinai poliklinikų darbas nebus ribojamas.

„Nebus kažkokių priverstinių priemonių. Vienintelė priemonė, kuri centralizuotai veikia paskelbus lokalų karantiną, yra lankytojų ribojimas. O visa kitą įvyksta natūraliai, jei suserga medikai, tai jie nepriima pacientų. O kitas scenarijus susijęs su ligoninėmis, kai ten plėsis koronaviruso pacientų gydymo skyriai, ten jau nebus guldomi kiti“, – teigė ministras.

Vyriausybė pirmadienį gali svarstyti klausimą dėl karantino paskelbimo Vilniuje bei Kaune, teigia sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

„COVID–19 komitete (svarstys – BNS), o Vyriausybė gali susirinkti į posėdį ir priimti sprendimus dėl karantino tuose miestuose“, – žurnalistams „valstiečių“ štabe sekmadienį sakė ministras.

Į raudonąją zoną penktadienį įtrauktos Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų, taip pat Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybės.