A. Armonaitė ne kartą akcentavo, kad partija siektų kurti laisvesnę Lietuvą. Paklausta, ar yra kažkoks planas, kokių dabar galiojančių draudimų sąrašą inicijuotų peržiūrėti ar keisti, politikė sakė, kad partija tai jau yra aptarusi valdyboje.

„Yra keletas dalykų, kurie šiuo metu labai kenkia žmonėms. Pavyzdžiui, amžinas embrionų šaldymas kenkia poroms, kurios yra nevaisingos ir bando pasinaudoti pagalbinio apvaisinimo paslauga. Šitą dalyką reikia atšaukti iš karto.

Peržiūrėti kai kuriuos galbūt ir alkoholio kontrolės sprendimus, tačiau tai yra kitas darbas“, – teigė A. Armonaitė.

Paklausta, ar kaip ir „valstiečiai“ darbą Seime pradės nuo pagalbinio apvaisinimo įstatymo, A. Armonaitė sakė: „Gali būti, kad atitaisysime tas drakoniškas klaidas, kurias jie padarė, kurios kenkia nevaisingoms šeimoms“.

Laisvės partijos lyderė kalbėjo ir apie lengvųjų narkotikų dekriminalizavimą bei galimybę kurti šeimas tos pačios lyties poroms.

„Visų pirma, mes patys stengsimės, jog psichoaktyvios medžiagos, kurias žmonės turi su savimi be tikslo platinti, nebūtų Baudžiamajame kodekse, kad jos būtų dekriminalizuotos, kaip yra civizlizuotose Vakarų valstybėse. Lietuva yra tokia valstybė. (...)

Mes taip pat sieksime, kad tos pačios lyties poros turėtų galimybę įteisinti šeimos santykius“, – sakė A. Armonaitė.

Politikė sakė, kad kol kas partijos esminė žinia, jog ši politinė jėga norėtų prisidėti prie centro dešinės koalicijos, jeigu gautų tokį kvietimą.

„Mums svarbu atnešti pokyčius į švietimą, į ekonominę darbotvarkę kuriantiems darbo vietas sau ir kitam, ir kad pagaliau išspręstume pagrindines žmogaus teisių problemas, kurios mus kamuoja jau 30 m.“, – kalbėjo partijos pirmininkė.

Pasiteiravus, ar geriau dirbtų trapioje koalicijoje su TS-LKD ir Liberalų sąjūdžiu, ar tvirtoje kartu su Darbo partija, A. Armonaitė nusijuokė.

„Laisvės partija nevykdo jokių kalbų su darbo partija“, – teigė ji.