L. Bielinis tikina, kad dažniausiai rinkėjas balsuoja už labiausiai nuskriaustą politiką ar partiją ir šįkart konservatoriai sugebėjo sutelkti savo rinkėją, tačiau nepakankamai.

„Mes visi puikiai žinome, kad dažniausiai rinkėjas balsauoja už labiausiai nuskriaustą, tai ypač konservatoriai surinko savo rinkėjo arsenalą, o visi kiti rinkėjai balsavo taip, kaip balsavo“, – sako politologas ir priduria, kad tie, kurie už konservatorius nebalsavo, susivieniję balsavo prieš juos.

„Iš šių rezultatų mes matome, kad konservatoriai praktiškai pralaimėjo, nors miestai dar nėra suskaičiuoti“, – sako pašnekovas.

Prognozuoti, kokia bus koalicija, jis nesiima, anot jo, ji bus neaiški, viskas priklauso, nuo to, kas derėsis ir kaip derėsis.

Laisvės partija turi pretenzijų dešiniesiems, o Darbo partija gali derėtis su visais, kas netingi, tai klausimas, kas su jais norės derėtis“, – tikina L. Bielinis.

Anot politologo, kas laimės Kauną, sunku pasakyti. L. Bielinis nemano, kad Kauno rinkėjas vienpusis: „Manau, jis įvairus, ir didžiąja dalimi nulems gebėjimas ateiti prie urnų, kiek žmonių bus balsavę, kiek jų bus daugiau, tuo bus sudėtingiau nuspręsti, kas laimės“, – sako L. Bielinis.

Politologas sako, kad socialdemokratų pasirodymas nuvylė. Tiesa, ši politinė jėga savo rinkėjus nuvylė dar prieš Seimos rinkimus.

L. Bielinis tikina, kad koalicija šįkart bus fomruijama ilgai, nes visos partijos pretenzingos.

„Dėl koalicjos formavimo, Seime prasidės kitos kalbos, nes matome, kad save iškėlę kandidatai laimėjo <...>, bus dar daug kombinacijų ir lauksime, kaip susiformuos ta dauguma“, – tikina L. Bielinis.