Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui įtartinai atrodo tai, kad būtent rinkimų dieną buvo suklysta pateikti užsikrėtimų koronavirusu skaičius. Pasak politiko, tai kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ryte paskelbęs vienus užsikrėtimų skaičius, vakare juos patikslino, gali būti susiję su tuo, kad, galbūt, rinkimų dieną buvo siekta nuslėpti tikrąją padėtį šalyje.

„Labai stebina, kad ta diena, kai Lietuva nesugebėjo suskaičiuoti atvejų, yra būtent antrojo turo rinkimų diena. Toks sutapimas daugiau nei apmaudus. Jau dabar aišku, kad žmonės socialiniuose tinkluose kelia hipotezę, ar taip nebuvo mėginama nuslėpti tikrosios padėties, šiek tiek ją pašvelninant, nesumažinant žmonių galimybes eiti į rinkimus“, – LRT televizijoje kalbėjo konservatorių lyderis.

Pasak jo, apskritai galima sakyti, kad valdančiųjų dorojimasis su pandemija kėlė nemažai klausimų.

„Apskritai visas epidemijos valdymas – būtent antrosios bangos – kelia labai daug klausimų“, – teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad sekmadienio rytą buvo pranešta apie 415 naujų koronaviruso atvejų šalyje. Vis dėlto pavakarę informacija patikslinta ir pranešta, kad per paskutinę parą Lietuvoje buvo užfiksuoti 603 nauji COVID-19 atvejai.