R. Karbauskis dėkojo žmonės, kurie nepaisant pandemijos atėjo balsuoti antrame Seimo rinkimų ture.

„Pirmiausia norisi padėkoti žmonėms, kurie atėjo į rinkimus. Antrojo rinkimų turo aktyvumas buvo didesnis nei 2016 metais. O mes žinome, kokia situacija su koronavirusu. Tai žmonėms yra svarbu, kokia bus valdžia. O kokia ji bus, paaiškės po poros valandų. Kol kas nieko pasakyti negali, ateina (rezultatai, aut. p.) iš mažų apygardų, o ten viskas yra taip, kaip ir turėtų būti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„O kai ateis miestai, pamatysime“, – mįslėmis dar kalbėjo LVŽS lyderis. Jis teigė, kad tik po dviejų valandų bus aišku, kas formuos valdančiąją koaliciją.

Premjeras S. Skvernelis paklaustas, kaip vertina savo šansus Pilaitės–Karoliniškių vienmandatėje apygardoje, pirmiausia sveikino su „Žalgirio“ pergale.

„Realius (prognozuoju, aut. p.). Matyt, sudėtinga valstiečių kandidatui laimėti Vilniaus mieste. Bet rezultatai parodys“, – sakė jis. Šioje vienmandateje apygardoje S. Skvernelis kovoja prieš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos atstovę Radvilę Morkūnaitę–Mikulėnienę.

Premjeras teigė, kad galutinių rezultatų prognozėmis neužsiims. Bet geros nuotaikos politikai nestokojo.

„Mano tai nuotaikos labai geros, manau, kad ir Ramūno tokios“, – sakė S. Skvernelis.

LVŽS vadovas teigė, kad dabartinės rezultatų tendencijos jam primena 2016 metų antrojo Seimo rinkimų turo rezultatus.

„Tendencijos tokios, kaip ir praėjusiais rinkimais, kol kas tokios. O paskui matysime. Kol kas nesimato Kauno, o labai norėtųsi tai matyti“, – sakė R. Karbauskis.

Abu politikai sutartinai teigė, kad šią savaitę nevyko jokios diskusijos dėl galimos valdančiosios koalicijos.

„Tikrai ne šią naktį, mes naktimis sprendimų nepriimame, tik dienomis“, – aiškino LVŽS lyderis.

S. Skvernelis, paklaustas, kada tai galėtų vykti, teigė, kad tada, kai visi išsimiegos.

„Kai visi išsimiegos, pamatysime rezultatus, tada ir prasidės. O gal ir diskusijų nereikės, gal rinkėjai nuspręs kad ir be to viskas aišku“, – sakė premjeras S. Skvernelis.