Komentuojant koalicijos derybas, V. Gaidys paminėjo, kad sunkiau bus tartis su liberalais.

„Jie patys savaime į kompromisus istoriškai sunkiau eina. Kiek asmeniškai pažįstu liberalų, jie gana principingi. Iš prigimties sunkiai einantis į kokias koalicijas, gali būti problemų. Bet, manau, kad susitars. Tiesiog toks spektras dabar tų liberalų, vieni arčiau Tėvynė sąjungos, kiti toliau“, – kalbėjo V. Gaidys.

Sociologas taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungai galėjo pakenkti paskutiniai sprendimai dėl koronaviruso valdymo.

„Pirmoje metų pusėje buvo aiškumas, kietumas ir aiški strategija. Sauliaus Skvernelio reitingas augdavo, kai vykdavo kokie mūšiai, kur jis parodydavo savo galią. Prasidėjus rugsėjo pradžiai, kai mokyklas uždaryti ar neuždaryti, pasimatė svyravimai – ar taip daryti, ar kitaip ir tie ribojimai, kurie buvo, lyg išnyko, nebeliko tos linijos, ir jų tas pliusas, ką buvo sukaupę, išnyko visiškai. Veryga, kuris pavasarį buvo net teigiamai išėjęs, šiuo metu vienas nemėgstamiausių Lietuvos žmonių, kaip ir buvo praeitais metais“, – dėmesį atkreipė V. Gaidys.

Jis pastebėjo, kad socialinių tinklų įtaka didėja, ypač tai visuomenės grupei, kuri nežiūri tradicinės televizijos.

Jo teigimu, Kaunas išties nulems nemažai šiuose rinkimuose.

„Kas subtiliau jaučia tuos dalykus žino, kas tose apygardose yra ten kontraversijų, svyravimų, matyt, kad nuo Kauno labai daug priklausys. Kaunas gali nemažai nulemti“, – teigė jis.

Laidoje jo pasiteirauta, kad būtų buvę, jei konservatorių sąrašo lyderiu būtų buvęs Gabrielius Landsbergis.

„Būtų susiaurinęs elektoratą. Ingrida Šimonytė ir per prezidento rinkimus parodė, kiek gali paimti žmonių savo kalbėjimu, intonacijomis. Žymiai plačiau paima, nei Gabrielius Landsbergis. Jos reitingas gerai teigiamas, panašiai kaip Sauliaus Skvernelio šią vasarą. Gabrieliaus Landsbergio žymiai kuklesnis“, – teigė jis.