„Koronaviruso (COVID-19) atvejų skaičius Lietuvoje didėja. Jam augant, vis labiau jaučiamas žmogiškųjų išteklių trūkumas ne tik Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre (NVSC), bet ir Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM). Šios dienos situacija – vienas iš to pavyzdžių, kad jaučiamas darbo rankų stygius. Kolegos iš NVSC šiandien ryte norėjo įprastu laiku išleisti kasdienę statistiką ir išleido negalutinę“, – paaiškino sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Pasak ministro atstovės, nebuvo pilnai suvesti vakar dienos atvejai į IT sistemas ir tinkamai apdoroti.

„Dienos eigoje priimtas bendras sprendimas, kad bus išleista patikslinta žinutė su tiksliu vakar dienos atvejų skaičiumi. Tai ir buvo padaryta. Pavakare išleista informacija – tikslus vakar dienos atvejų skaičius. Labai prašome kantrybės ir supratingumo. Čia dirba žmonės, kurie yra pavargę ir nebespėja atlikti darbų“, – teigė L. Bušinskaitė.

SAM tikisi, kad NVSC bent kiek situaciją palengvins keliasdešimt kariškių, kurie atėjo į pagalbą.

„Jie jau yra apmokyti, tikimės, kad jiems apvyks tinkamai atlikti bent pirmines atvejų analizes, apklausti žmones, nes tuomet dalis krūvio nusiimtų. Į pagalba NVSC pasitelkiama ir daugiau savanorių, pavyzdžiui, organizacija „Stiprūs kartu“ taip pat padės, derinamos detalės. Žinoma, ieškosime ir daugiau pagalbos ne tik į NVSC, bet ir į SAM“, – teigė L. Bušinskaitė.

Patikslino informaciją apie sergamumą

NVSC informavo, kad buvo patikslinta šiandien (spalio 25 d.) centro skelbiama koronavirusinės infekcijos (COVID-19) statistika už spalio 24 d.

ėl ypač didelių krūvių specialistams nebuvo spėta susieti teigiamų testų rezultatų, tad ryte skelbiamoje bendroje statistikoje neatsispindėjo realus patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius.

Šiuo metu informacija yra atnaujinta ir per vakar parą šalyje patvirtinti 603 infekcijos atvejai. Iš viso iki spalio 24 d. imtinai Lietuvoje nustatyta 10 184 koronavirusinės infekcijos atvejai.

COVID-19 aukų skaičius Lietuvoje išaugo iki 134.

Tai didžiausias per parą nustatytų atvejų skaičius nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

NVSC, anksčiau sekmadienį skelbęs apie 415 naujus atvejus, nurodė, jog dėl „ypač didelių krūvių specialistams“ nebuvo spėta susieti teigiamų testų rezultatų ir sekmadienio rytą skelbiamoje bendroje statistikoje „neatsispindėjo realus patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius“.