„2019 m. liepą Alytuje sunkų autizmo spektro sutrikimą (ASS) turinčio mažamečio mama, nesulaukusi taip trūkstamos pagalbos, kuri jai, vienai auginančiai du nepilnamečius vaikus, buvo gyvybiškai reikalinga, palūžo. Ji nusprendė pakelti ranką ne tik prieš save, bet ir prieš savo neįgalų vaiką.

Tai šokiruoja visuomenę, žiniasklaidą, tačiau autizmo paliestų šeimų bendruomenėje Lietuvoje tokie atvejai, deja, nėra naujiena. Ir toliau neteikiant pagalbos šeimoms, susidūrusioms su sunkiu ASS, tokių atvejų gali daugėti. <...>
Drąsiai tvirtiname, kad nėra beviltiškų autistiškų vaikų. Yra tik pagalbos jiems ir šeimai nesuteikimo pasekmės, kurias ir matome šioje skaudžioje istorijoje. Pavieniai „priklausantys“ apsilankymai specialistų kabinetuose, psichikos sveikatos centruose, perteklinis gydymas medikamentais ar juo labiau vaiko atidavimas institucinėn globon nėra efektyvi ar pakankama pagalba. Turime kalbėti apie tęstinę kompleksinę pagalbą, apimančią mokslu grįstas terapijas, psichologinę pagalbą ir atokvėpio paslaugą į krizinę situaciją patekusiai šeimai. <...>

Pagalvokime, ar galime teisti tinkamos pagalbos nesulaukusią mamą, ar būtina imtis aktyvių veiksmų ir skubiai tobulinti pagalbos autistiškų vaikų šeimoms sistemą, kad ateityje tokių atvejų nebebūtų.
Mums svarbi kiekvieno autistiško vaiko ir jo mamos gyvybė!“, – viešame kreipimesi rašė Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“.

„Delfi“ primena, kad praėjusių metų liepą moteris kartu su vaiku šoko nuo tilto į Nemuną.

Jos ir vaiko gyvybes išgelbėjo atsitiktinai pro šalį vykę jaunuoliai. Pasak moterį ginančios advokatės Aušros Ručienės, mažamečiui sergant sunkia ir nepagydoma liga motina kreipėsi į įvairias institucijas, nesulaukusi pagalbos galiausiai palūžo ir nusprendė pasitraukti iš šio pasaulio. Daugiau skaitykite čia.