Palyginti su 2016 metais vykusiais Seimo rinkimais, šiemet rinkėjų aktyvumas balsuojant iš anksto pakartotiniame balsavime yra daug didesnis. Tuomet savo valią iš anksto per keturias dienas pareiškė 141 864, arba 5,95 proc., rinkėjų. Šiemet išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture vyko nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Penktadienį ir šeštadienį rinkėjai balsuoja namuose.

Iš 2 310 859 balsavimo teisę turinčių rinkėjų iš anksto balsavo 159 324, balsavimo teise namuose pasinaudojo 55 138. Specialiuose punktuose balsavo 12 147 rinkėjai.

VRK pateiktais duomenimis, aktyviausiai išankstinio balsavimo metu balsavo Nalšios pietinės apygardos (15,86 proc.) ir Molėtų-Širvintų (15,06 proc.) rinkėjai. Mažiausiai aktyvūs buvo Panerių-Grigiškių apygardos (3,88 proc.) rinkėjai.

Galimybę balsuoti iš anksto turėjo rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių per pakartotinį balsavimą negalėjo atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėse. Šeštadienį rinkėjai dar gali balsuoti namuose.

Rinkimų komisijos nariai aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis. Galimybę balsuoti namuose taip pat turi COVID-19 liga sergantys ir saviizoliacijoje esantys rinkėjai.

Per antrąjį rinkimų turą rinkėjai turės užbaigti formuoti naujos sudėties Seimą. Savo Seimo narį rinks 68 vienmandačių rinkimų apygardų rinkėjai. Tik Antakalnio, Šalčininkų-Vilniaus ir Medininkų rinkimų apygardų rinkėjams rinkimai jau pasibaigė, nes per pirmąjį turą jie išsirinko savo atstovus į naująjį Seimą.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 d.