„Mano silpna vieta yra balso stygos, gerklė. Pusantro mėnesio kasdien reikėjo po kelias valandas lauke vesti susitikimus, todėl mano, kaip politiko, toks pagrindinis ginklas nusilpo. Dabar reikia leisti šiek tiek pailsėti balso stygoms“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Per spaudos konferenciją jis paaiškino, kad dabar temperatūros neturi, nebekosėja.

„Konsultavausi su gydytojai, man geriau nekalbėti tris savaites. (…) Aš nenaudoju jokių akademinės medicinos vaistų, man reikia daugiau laiko atsistatyti“, - sakė V. Uspaskichas.

Saviizoliuotis pasirinkęs politikas teigė testo dėl koronaviruso nedaręs.

Kad nustatytų, reikia daryti testą. Aš testo nedariau. (…) O kodėl aš turiu daryti? Kasdien man daryti testą, ar ką?“, - atsakinėjo V. Uspaskichas.

Politikas neatsakinėja į klausimus apie tai, ar asmeniui jo artimoje aplinkoje buvo diagnozuotas koronavirusas. Jis taip pat nelinkęs atsakyti, ar jis neseniai susilaukė dar vieno vaiko.

„Visus klausimus, kurie liečia trečiuosius asmenis, jiems uždavinėkite. (…) Ką reiškia artimoje aplinkoje, dabar ir Kėdainiuose nustatyta nemažai koronaviruso. (…) Jūs gi jau žinote, kad V. Uspaskichas – jau dvidešimt metų aktyvioje politikoje, ir niekada nekalba apie asmenininius, šeimyninius reikalus, ir nekalbės. Tiesiog nesivarginkite“, - dėstė V. Uspaskichas.

Pasirengę dirbti opozicijoje

Darbo partijos lyderis kalbėjo apie tai, kad jo partija yra nusiteikusi dirbti opozicijoje.

„Darbo partijos galimybės dalyvauti pozicijoje abejotinos - dėl politinės konjunktūros. Postai mūsų kaip partijos nedomina. Jau turime nemažai patirties: jeigu nekontroliuoji situacijos, tai neverta ten ir dalyvauti. (…)

Abejoju galimybėmis susitarti su „valstiečiais“ arba socialdemokratais, bet tikrai palaikysime reikalingus ir nešančius naudą Lietuvai įsatymus. (…) Konservatoriai nesunkiai sudarys valdančiąją daugumą iš trijų partijų, o mes daugiausiai palaikysime sprendimus dėl konservatyvios tradicijos šeimų, verslo sąlygų, kuriančios ekonomikos, regioninės politikos, siūlysime savo projektus“, - sakė V. Uspaskichas.

Sunegalavo per pirmąjį Seimo rinkimų turą

Pirmojo Seimo rinkimų turo naktį V. Uspaskichas nepasirodė Darbo partijos štabe. Tada partijos nariai teigė, kad politikas kiek peršalo, todėl nusprendė likti namuose.

Spalio 12 dieną naujienų agentūros BNS spaudos konferencijoje V. Uspaskichas dalyvavo nuotoliniu būdu – pokalbio metu jis smarkiai kosėjo.

Naujienų portalui 15min.lt V. Uspaskichas buvo užsiminęs, jog darysis koronaviruso testą, tačiau vėliau persigalvojo.