„Jeigu kalbėtume apie kalėdines muges, tai pagal dabartinį reglamentavimą, ir pas mus jos negalėtų vykti, todėl, kad iš esmės tai turėtų būti aptverta teritorija su bilietais arba dalyvių registracija. Taigi nežinau, kas užsiims tokius renginius organizuoti, ypač, kai čia būdavo miestuse, atvirose erdvėse. Gal, bet sunkiai įsivaizduojama. O jeigu liga plis, tikėtina, kad pirmiausia bus atsisakoma tokių nebūtinų dalykų – ne ugdymo, ne paslaugų, bet pramoginių dalykų“, – savo ministras A. Veryga.

Patikslinus klausimą, ar tikrai reikėtų nesitikėti kalėdinių mugių, ministras patikino, kad nemano, kad savivaldybės imsis organizuoti tokius renginius.

„Jeigu situacija negerėtų, arba jų reikėtų nesitikėti, arba tie, kurie jas organizuos, turės atitiki sąlygas, kurios dabar taikomas. Tai reiškia, kad turės kontroliuoti ten ateinančių žmonių skaičių, kad ten būtų laikomasi atstumo, juos registruoti. Jeigu sąlygos bus užtikrintos, jos galės vykti, bet sunkiai įsivaizduoju, kad tai bus daroma“, – tikino ministras.

Lygiai taip pat ministras kalbėjo ir apie eglučių įžiebimo šventes – kad jos įvyktų, reikės užtikrinti saugumą ir konkrečius reikalavimus.

„Jeigu situacija nepagerės, Kalėdos tikrai bus kitokios, nei buvo praėjusiais metais“, – tikino ministras.