Karbauskis: kito kelio nėra

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis laidoje Delfi diena sako, kad tokie Vyriausybės sprendimai priimti, nes kito kelio tiesiog nebuvo. Taip pat politikas kartoja, kad tokio karantino, koks buvo pavasarį, tikrai nebegali būti.

„Jeigu klausytume pareiškimų, kurie sklandė viešojoje erdvėje, tai atrodytų, kad ir tų spendimų, kuriuos priėmė Vyriausybė, jau per daug, bet tai reikia daryti, nes nėra kito pasirinkimo. Prieš mėnesį galbūt neatrodė, kad taip bus, dabar nežinia, kas bus po mėnesio, bet priemonių reikia imtis.

Jeigu žiūrėtume iš rinkimų perspektyvos, visi tarsi galvoja, kad mes nieko nedarysime, mat yra rinkimų periodas, bijosime, bet mes darome, nes kito pasirinkimo nėra“, – sako R. Karbauskis.

„Tokio karantino, koks buvo pavasarį, nebebus, nes sveikatos sistema kitaip pasiruošusi, mūsų žmonės kitaip pasiruošę. Visas pasaulis šiandien žino, kad ekonomikos stabdyti negalima“, – pridūrė pašnekovas.

Parašė Verygai pažymį

Pasiteiravus, kaip vertina sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos darbą visos pandemijos metu, R. Karbauskis tikino, kad ministro darbus vertina gerai.

„Sakyčiau, jeigu vertinčiau pagal dešimtbalę sistemą, galėčiau parašyti aštuonis su puse arba devynis balus. Jeigu žiūrėtume į tai, kokių priemonių buvo imtasi, tikrai daugelis ES šalių turėtų mokytis iš mūsų“, – laidoje sakė R. Karbauskis.

„Jis puikiai dirba savo srityje. Labai gerai tvarkoma farmacijos kontrolė, vaistų kainos ir daugelis kitų sprendimų. Aš nemanau, kad būtų protinga keisti ministrą, nes nežinau, koks kitas taip gerai tvarkytųsi.“

Laidoje R. Karbauskis tikino nemanantis, kad sprendimų imamasi pavėluotai, nes jiems įgyvendinti, anot pašnekovo, reikia laiko.

„Tiems sprendimams reikia pasiruošti. Jeigu mes būtume priėmę sprendimą vakar ir pasakytume, kad rytoj jis turi būti įgyvendintas, tam nebūtų pasiruošta“, – kalbėjo politikas.

Ministrams pretenzijų neturi

Pasiteiravus, kas būtų keičiama, jeigu valstiečiai ir toliau būtų valdančiojoje daugumoje, R. Karbauskis tikino, kad kol kas ministrams aiškių pretenzijų neturi.

„Viskas priklausys nuo koalicijos. Tai yra koalicinės derybos. Kol kas nė vienam ministrui negalėčiau pasakyti kokių nors aiškių pretenzijų, galbūt švietimo srityje ministras susitvarkė su krizine situacija, bet trūksta darbo intensyvumo, tik su tokia dauguma, kokią mes turėjome, buvo labai sunku palaikyti ministrų iniciatyvas, nes kai kuriuos sprendimus opozicija blokuodavo“, – kalbėjo politikas.

Karbauskis: konservatoriai pakeis viską

Politikas viliasi, kad į antrąjį rinkimų turą ateis daugiau rinkėjų.

„Jeigu į antrąjį turą rinkėjų ateis daugiau nei į pirmąjį, aš neabejoju, kad bus centro kairės koalicija“, – tvirtina R. Karbauskis.

Kai kurie oponentai jau dabar kalba apie buvusios valdžios darbus, kuriuos norėtų pakeisti. Anot R. Karbauskio, kai kurių pareiškimų jis vis dar nesupranta.

„Aš noriu pasakyti viena – tikriausiai konservatoriai pakeis viską. Pirmiausia, labai gaila, kad dabar konservatoriai pasislėpė už močiutės, kurią rodo per televizorių ir kuri prisiekinėja, jog pensijos nemažės. Gaila, kad to nesako pati Ingrida Šimonytė, nes paskui bus kalta močiutė, o ne Ingrida Šimonytė. Kalbant apie automobilių mokestį, tai jis buvo sugalvotas ne mūsų. Aš nežinau, kaip reikėtų ES paaiškinti, kad mes panaikiname tai, ką jie nurodė įvesti“, – tvirtina R. Karbauskis.