„Priminsiu mūsų apsilankymą Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre, kuriame sutarėme, kad kariuomenės pajėgos gali įsitraukti ir padėti civilinei valdžiai spręsti klausimus, susijusius su skambučių centru, židinių atsekamumu, nes tiesiog NVSC specialistai nebesusitvarko su darbo krūviu, patiria milžinišką psichologinę įtampą. (…) Šitas sprendimas praktiškai priimtas kariuomenės lygiu, reikia tik kreipimosi. Matant, kad skaičiai negerėja, tikrai tai reikia daryti, ir mums visiems reikia kartu sukibus daryti darbus. (…)

Aš pritariu priemonėms, kurios yra skirtos koronaviruso suvaldymui. Tik problema yra ta, kad mes galbūt galėjome per kitą būdą – tai yra per atsekamumą, izoliavimą, apsaugos priemonių laikymąsi pasiekti geresnį rezultatą, ir mums šiandien nereikėtų imtis tokių drastiškų sprendimų“, - kalbėjo G. Nausėda, išankstinio balsavimo metu atidavęs savo balsą Seimo rinkimuose.

Pasak šalies vadovo, pasaulio patirtis rodo, kad galima nebūtinai prisigyventi iki tokios situacijos, kai uždarinėjimas yra natūralus dalykas.

„Žinoma, galima rodyti pirštu į valstybes, kuriose situacija yra dar prastesnė, tačiau man toks požiūris yra nepriimtinas, nes aš jį interpretuoju kitaip. Toks rodymas reiškia ne tai, kad pas mus yra labai gerai, o tai, kad pas mus gali dar būti ir blogiau, kaip tose kitose valstybėse“, - sakė G. Nausėda.

Kartu šalies vadovas, naudodamasis proga, kreipėsi į Lietuvos žmones.

„Aš tikrai labai raginčiau žmones padaryti tai, ką galima padaryti net neįdedant didesnių pastangų. Mes turime visi gražių tradicijų šeimos rate – dėl gimtadienių šventimo, bet galbūt šiandien atėjo toks metas, kai tuos jaukius pasisėdėjimus didesniame draugų būryje galime šiek tiek atidėti.

Galime vaiko gimtadienius sumažinti, ir galbūt nekviesti tiek daug vaikų iš kitų šeimų, rajonų, kad šitas virusas neplistų – ir pirmiausia neplistų mūsų artimoje aplinkoje. Todėl laikykimės tų reikalavimų, kurie yra nustatyti, nenumokime į juos ranka, laikydami, kad tai yra nerimti reikalavimai, kad jie nieko nepadeda. Patikėkite, jeigu mokslininkai sako, kad tai padeda, reiškia tai ir padeda“, - sakė G. Nausėda ragindamas atsisakyti „kai kurių tradicijų, kad jau artimoje aplinkoje galėtume gyventi saugiau, laisviau ir komfortiškiau“.

Plačiau apie priemones, kurioms trečiadienį pritarė Vyriausybė galima skaityti čia.

Ragino būti aktyviais balsuotojais

Kartu G. Nausėda kreipėsi į Lietuvos gyventojus, ragindamas būti aktyviais balsuotojais.

„Ateikite balsuoti, išsirinkti savo, ne kitų išrinktą valdžią, kurią galbūt paskui reikės kritikuoti arba sakysime, kad tai ne mano valdžia. (...) Ir dideli, ir maži miestai, ir kaimai – žmonės visose Lietuvos vietose – rodykite pilietinę iniciatyvą. Tikrai yra iš ko pasirinkti“, – sakė prezidentas.

Pats šalies vadovas antrajame rinkimų ture apsisprendė lengvai.

„Gyvenimas darosi vis lengvesnis ir lengvesnis. Pirmajame ture dar ten truputį pagalvojau, o dabar nebuvo ką ir galvoti, labai lengvai apsisprendžiau“, – sakė G. Nausėda.

Jo Naujosios Vilnios vienmandatėje apygardoje varžosi konservatorė Monika Navickienė ir Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatė Romualda Poševeckaja

Šalies vadovas teigė, kad jo palaikymą pelnęs kandidatas turi tarnauti Lietuvai, jo sąžiningumas ir padorumas turi nekelti abejonių.

„Politiniai įsivaizdavimai, ideologijos yra antrinis dalykas. Aš vis dar esu įsitikinęs, kad Lietuvą galima mylėti ir būnant konservatoriumi, ir socialdemokratu, ir liberalu, būnant kitoje partijoje. Tiesiog šiek tiek galbūt įsivaizduojame Lietuvos kūrimo kelią, bet svarbiausia, kad mes visi mylime Lietuvą ir norime jai gero“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas neatskleidė, ar antrajame ture varžosi politikas, kurį jis palaikė pirmajame ture.
„Balsavau abiem atvejais teisingai, esu laimingas, kad lengvai ir aiškiai pasirinkau“, – teigė prezidentas.

Žurnalistams paklausus, už ką balsavo šalies vadovo žmona Diana Nausėdienė, pastaroji atsakė, kad balsavo „už demokratiją“.