Pratęsti lokalų karantiną Vyriausybei siūlė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Tai daroma todėl, kad situacija šiame rajone ir toliau ypač nepalanki, nors ir šiek tiek gerėjanti.

„Raseinių rajono savivaldybėje epidemiologinė koronaviruso infekcijos situacija ir toliau išlieka ypač nepalanki. 2020 m. spalio 19 d. duomenimis Raseinių rajono savivaldybėje koronaviruso infekcijos atvejų rodiklis yra 839,1 atvejai 100 000 gyventojų per 14 dienų (prieš savaitę rodiklis buvo 1156,1 atvejai 100 000 gyventojų). Šiuo metu 17 proc. atvejų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos, nesiejamos su nustatytais protrūkiais ar įvežtiniais atvejais, tačiau daugėja susirgimų šeimose“, – rašome nutarimo projekte.

Ministeriją taip pat neramina gauta informacija iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės apie du mirties nuo koronaviruso atvejus, nustatytus Raseinių rajono gyventojams.

Taip pat ir situacija socialinių paslaugų įstaigose. Pavyzdžiui, Blinstrubiškių socialinės globos namuose – 148 atvejai, Raseinių socialinių paslaugų centre – 9 atvejai), VšĮ Raseinių ligoninėje nustatyti 33 atvejai , švietimo įstaigose – 64 atvejai. O viešąsias paslaugas teikiančiose įstaigose – 117 atvejų.

Per savaitę nustatytų koronaviruso infekcijos teigiamų tyrimų dalis nuo visų atliktų tyrimų – 5,91 proc.

Tad atsižvelgiant į situaciją, nutarimo projektu siūloma pratęsti karantino režimo trukmę Raseinių rajono savivaldybės teritorijoje iki 2020 m. lapkričio 6 d. 24:00 valandos.

Nurodymai lieka tie patys

Raseinių rajone karantinas turėjo baigtis šį penktadienį.

Jo metu privaloma visur dėvėti veido apsaugos priemones, dirbti ir mokytis nuotoliniu būdu, taip pat iki vidurnakčio ribojamas kavinių darbo laikas, srautai parduotuvėse ir kitur.

Viešajame transporte tarp keleivių turi būti išlaikytas metro atstumas, transporto priemonės – nuolat dezinfekuojamos.

Palikti gyvenamąją vietą siūloma tik vykstant į prekybos vietą, darbą, į gydymo įstaigą ar dėl kitų paslaugų, taip pat vykstant balsuoti rinkimuose.

Draudžiami visi renginiai bei susibūrimai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, išskyrus rinkimus.