Platesnė registracija

Ekstremalios situacijos keitimo nutarimo projekte siūloma privalomai registruoti laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojus. Ir sprendimai dėl saugaus atstumo laikymosi lažybų punktuose.

Privaloma laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojų registracija, anot nutarimo pakeitimo projekto autorių padės geriau atsekti galimą kontaktų sąrašą.

„Siūlomas pakeitimas leis geriau užtikrinti pagrindinę infekcijos valdymo priemonę – kontaktinių asmenų atsekamumą ir jų izoliavimą. Kaip rodo praktika, dėl nepakankamų priemonių labai sunku atsekti kontaktinius asmenis asmenų susibūrimo vietose, ypač baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, pritraukiančiose didelius lankytojų srautus, kas lemia tiek ilgai trunkantį epidemiologinių tyrimų procesą, tiek ypač padidėjusį darbo krūvį tyrimus atliekantiems specialistams. Ši priemonė leis geriau identifikuoti infekcijos plitimo grandinę ir organizuoti epidemiologinių tyrimų procesą“, – nutarimo projekte aiškinamas šis sprendimas.

Taip pat nurodoma, kad lažybų ir totalizatorių punktuose turi būti taikomi operacijų vadovo taikomi asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas priemones, siekiant, kad liga neplistų ir šiose vietose. Šie pakeitimai įsigaliotų spalio 26 dieną, kad verslas dar spėtų pasiruošti.

Nuotolinis ugdymas

Atnaujintame Vyriausybės nutarimo projekte numatyti pakeitimai ir švietimo veiklos organizavimo ir vykdymo srityje.

Iki šių metų lapkričio 8 d. ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas bus vykdomas nuotoliniu būdu. Neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas bus vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas. Rekomenduojama aukštojo mokslo studijų programas taip pat vykdyti nuotoliniu būdu.

Nuo šių metų lapkričio 9 d. ikimokyklinis, priešmokyklinis, bendrasis ugdymas, neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas, profesinis mokymas, aukštojo mokslo studijos vyks, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.