Paskutinis įrašas V. Uspaskicho feisbuko paskyroje parašytas sekmadienį, spalio 18 dieną. Tą kartą jis savo sekėjams priminė, kad Darbo partija švenčia 17 Darbo partijos gimimo dieną. O po jos – tyla.

Kur yra Darbo partijos vadovas, nežino ir jo partijos nariai. Delfi visą antradienį bandė susisiekti su V. Uspaskichu, tačiau į skambučius jis neatsako. Su juo susisiekti nepavyko ir trečiadienio rytą.

Kur dingo V. Uspaskichas antradienį nežinojo ir Darbo partijos būstinės vadovas Viktoras Fiodorovas. Jis antradienio rytą Delfi sakė, kad su partijos pirmininku kelias dienas nekalbėjo, jam taip pat nepavyko susisiekti su partijos vadovu.

Sveikatos būklė geresnė

Kaip trečiadienį Delfi informavo V. Fiodorovas, jis pagaliau pabendravo su partijos pirmininku.

„Partijos pirmininkas laikosi tokios pozicijos, kad šią savaitę baigia saviizoliaciją. Ir tada galėtų kitą savaitę, jei kažkokių klausimų kyla dėl jo, ir visa kita, pakomentuoti gyvai, ką reikės“, – aiškino jis.

Paklaustas, kokia yra V. Uspkaskicho sveikatos būklė, Darbo partijos atstovas teigė, kad geresnė.

„Kai bendravo, tai atrodė viskas tvarkoje. Mažiau kosėja, visai jau ne, lyg ir viskas gerai“, – Delfi sakė jis. V. Fiodorovas teigė, kad jo turimomis žiniomis V. Uspaskichas šiuo metu nėra gydymo įstaigoje.

Viktoras Uspaskichas

Politikas negalėjo atsakyti, kodėl V. Uspaskichas rinkiminę savaitę pasirinko nebendrauti su žiniasklaida.

„Žinokite, negaliu jums atsakyti. Nesu jis, kad galėčiau atsakyti ar komentuoti tokius dalykus“, – kalbėjo jis.

V. Fiodorovas sakė negalintis pakomentuoti Delfi gautos informacijos apie teigiamą koronaviruso testo rezultatą itin artimam V. Uspaskicho aplinkai asmeniui.

„Nieko nepasakysiu. Negaliu atsakyti, nežinau, neklausiau, man nesakė, tokios informacijos neturiu, negaliu net ir komentuoti apie tai“, – teigė pašnekovas.

Sunegalavo per pirmąjį Seimo rinkimų turą

Pirmojo Seimo rinkimų turo naktį V. Uspaskichas nepasirodė Darbo partijos štabe. Tada partijos nariai teigė, kad politikas kiek peršalo, todėl nusprendė likti namuose.

Spalio 12 dieną naujienų agentūros BNS spaudos konferencijoje V. Uspaskichas dalyvavo nuotoliniu būdu – pokalbio metu jis smarkiai kosėjo.

Naujienų portalui 15min.lt V. Uspaskichas buvo užsiminęs, jog darysis koronaviruso testą, tačiau vėliau persigalvojo.