Šiuo metu Europos humanitarinio universiteto (EHU) Komunikacijos ir plėtros skyriaus vadovo pareigas einantis Milta prie RESC veiklos prisidės reguliariomis publikacijomis bei pasisakymais renginiuose.

„Maksimas ypatingai gerai suvokia politinius ir socialinius procesus Baltarusijoje, kur praleido ženklią savo gyvenimo dalį.

Be to, jis savo akimis matė ir Lietuvos bei tarptautinei žiniasklaidai leido suprasti prasidėjusius protestus, jų mastą, tikslus. Neabejoju, kad jo žinios pasitarnaus plėtojant RESC analitines veiklas, susijusias su Baltarusija“, – pranešime spaudai tvirtina RESC direktorius Linas Kojala.

„Pastarieji mėnesiai parodė, kad be nuoseklių ir išsamių analitinių įžvalgų yra neįmanomas Baltarusijoje vykstančių procesų supratimas. Su malonumu priimu RESC kvietimą prisijungti prie vykdomų tyrimų ir projektų, nagrinėjant Lietuvos artimiausią kaimynę, joje vykstančius pokyčius ir tolesnius Baltarusijos raidos scenarijus“,- sakė Milta.

RESC Baltarusijos ekspertizę vysto nuo pat įkūrimo 2006 metais.

Pastaruoju metu RESC organizavo viešų klausymų ciklą apie Baltarusijos istoriją, ekonomiką, geopolitiką, taip pat publikavo ekspertų parengtus Baltarusijos raidos scenarijus, rengė kitas publikacijas ir diskusijas su tarptautiniais ekspertais. RESC taip pat bendradarbiauja su EHU.