Feisbuke pirmadienį premjeras S. Skvernelis teigė, jog atėjo laikas padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime.

„Koronavirusas ir toliau plinta Lietuvoje. Ypač grėsminga situacija keliose savivaldybėse. Raseinių rajone užsikrėtusiųjų skaičius viršija 850 skaičiuojant 100 000 gyventojų. Kelmėje – 314, Šiaulių rajone – 200. Įtempta situacija ir Šiaulių mieste, Joniškyje, Švenčionyse, Plungėje, Radviliškyje“, – rašė premjeras.

Jis rašė, jog naujausiais duomenimis užpildyta bene 60 procentų „kovidinių lovų“.

„COVID–19 ligoniams gydyti jau naudojama 57 proc. vadinamųjų „kovidinių“ lovų. Pasiekę 70 proc., būsime priversti stabdyti tam tikrų planinių paslaugų teikimą, kad mūsų medikai galėtų nukreipti resursus naujajam koronavirusui gydyti“, – rašė jis.

Premjeras teigė, kad medikai ir toliau lieka patys svarbiausi kovojant su koronavirusu.

„Turime tausoti juos, sudaryti jiems geriausias sąlygas ir gerbti jų darbą. Todėl šiandien priėmėme sprendimą mokėti priedus 5–ų tiesiogiai su virusu dirbančių ligoninių medikams ir skirti papildomų išteklių sustiprinti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir motyvuoti jo darbuotojus“, – feisbuke pranešė premjeras.

Trečiadienį Vyriausybė visas šalies savivaldybes suskirstys pagal spalvas.

„Padėti mūsų medikams turime visi, nes vien jų pastangomis klastingo viruso neįveiksime. Todėl artimiausiu metu į pavojingiausią situaciją patekusioms savivaldybėms bus duotos griežtos rekomendacijos viruso valdymui. Labai prašau visų laikytis šių taisyklių. Trečiadienį visos savivaldybės bus suskirstytos į raudonąją, geltonąją ir žaliąją grupes. Kiekvienai grupei bus duotos labai išsamios ir aiškios rekomendacijos, kaip kovoti su viruso plitimu“, – rašė ministras pirmininkas.

O jeigu šios priemonės nepadės, „būsime priversti įvesti lokalius karantinus atskirose savivaldybėse“.

Premjeras priminė, kad balsuoti rinkimuose yra saugu.

„Kitą savaitę prasideda mokinių rudens atostogos. Vaikai neis į mokyklas. Tada bus pats laikas ir suaugusiems padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime, taip apsaugant save ir kitus nuo viruso plitimo“, – rašė premjeras.

Jis ragino vėl laikytis šūkio „Likime namuose“.

„Metas prisiminti pavasario šūkį „Likime namuose“. Atsisakyti nebūtinų renginių. Eiti tik ten, kur užtikrinamas saugumas ir reikalavimų laikymasis. Tikiu, kad kaip ir pavasarį, NVSC specialistams į pagalbą prireikus vėl ateis savanoriai“, – feisbuke rašė premjeras.

Delfi primena, kad per praėjusią parą šalyje buvo užfiksuoti nauji 205 susirgimai koronavirusu.