„Aktyvumas nėra didelis – iki šio laiko balsavo 21 gyventojas“, – žurnalistams sakė rinkimų komisijos narė Daiva Veikutienė.

Ji pridūrė, kad neįmanoma nustatyti, ar atvykusieji balsuoti iš tiesų yra saviizoliacijoje.

„Mes galvojame, kad ne visi jie yra saviizoliacijoje (...) Mes šito negalime nustatyti“, – teigė specialiu kombinezonu, pirštinėmis ir veido kauke vilkėjusi komisijos narė.

Vilniuje specialus balsavimo punktas įrengtas šalia parodų rūmų „Litexpo“.

Čia rinkėjai atvyksta automobiliu, įvažiuoja į pastatytą palapinę, pateikia dokumentus, balsuoja automobilyje ir įmeta voką su biuleteniu į balsadėžę.

Jeigu viename automobilyje daugiau nei vienas rinkėjas, antras gali išlipti iš automobilio ir balsuoti palapinėje įrengtoje balsavimo kabinoje.

Balsavimo punkte dirba trys žmonės.

48-erių Giedrė Rimkutė prieš keletą dienų grįžo iš Jungtinės Karalystės ir atvyko pasinaudoti naujove, jos automobilis užstrigo palapinėje – jį reikėjo tempti.

„Patogu, tiesiog užstrigau šiek tiek“, – BNS sakė balsuoti atvykusi moteris.

Kontaktą su sergančiuoju turėjęs Arūnas pareikšti valią užtruko apie porą minučių, tiesa, sunkokai sekėsi įmesti biuletenį į urną – tam reikia privažiuoti pakankamai arti, o ir balsadėžės skylė nėra tokia didelė.

Vis dėlto vyras sakosi esantis patenkintas galimybe balsuoti tokiu būdu ir net norėtų tokią galimybę turėti ir nebūdamas saviizoliacijoje.

„Iš principo gerai būtų, bet Vilniuje vietos nėra, kad taip prisiparkuoti būtų galima, bet balsuoti patogu“, – BNS teigė 53-ejų vyras.

33-ejų Gintarė Girdzijauskienė balsuoti atvyko su vaikeliu ir vyru, kuris turi saviizoliuotis.

„Mano vyras saviizoliacijoje, tai aš savanoriškai saviizoliacijoje“, – žurnalistams sakė moteris.

Ji taip pat teigė, kad balsavimas buvo patogus.

„Labai reikalingas šitas punktas, norėjome savo balsą atiduoti, buvo patogu balsuoti“, – teigė G. Girdzijauskienė.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą balsuoti saviizoliacijoje buvusiems žmonėms nebuvo galimybės balsuoti specialiame drive-in punkte.

Seimo rinkimų antras turas vyks spalio 25 dieną, o nuo pirmadienio iki ketvirtadienio vyksta išankstinis balsavimas.