Rinkėjas Šarūnas Delfi sakė, kad labai lengvai apsisprendė už ką atiduoti savo balsą.

„Taip, gan lengvai dėl to, kad už tą patį kandidatą balsavau ir pirmame rinkimų ture. Lygiai tą patį palaikiau ir dabar“, – sakė rinkėjas.

Vyras sakė tikintis, jog Lietuvoje po šių Seimo rinkimų gyventi bus geriau.

„Manau, jog turėtų būti geriau bet kuriuo atveju“, – sakė Šarūnas.

Rinkėjas Vytautas toks drąsus su ateities prognozėmis nebuvo.

„Nežinau, reikės pasižiūrėti, ką išrinks. Aš noriu pokyčių, didelių didelių. Į dešinę“, – savo pasirinkimą komentavo vyras.

Rinkėja Danguolė Delfi sakė, kad balsavimo vietoje ilgai netruko, nes jau žinojo už ką reikės atiduoti savo balsą.

„Už permainas“, – tikino ji. Moteris teigė, jog ir būtinos apsaugos priemonės – veido kaukės tikrai nekliudo ateiti atiduoti savo balso.

„O ko čia bijoti? Mes ir taip gyvensime su kaukėmis ilgai, bet tai neapsprendžia gyvenimo tempo, kokybės ir norų“, – sakė rinkėja.

„Aš tikiuosi, jog bus daugiau jaunimo, daugiau moterų ir galvoju, jog bus geriau“, – teigė ji.

Pensininkė Stefanija didelių sunkumų balsuojant taip pat nepatyrė.

„Lengva man buvo. Už ką pirmą kartą balsavau, už tą patį ir antrą“, – kalbėjo moteris.

Paklausta, ar palaikė permainas ar stabilumą ji teigė, kad ir vienas ir kitas yra gerai. Moteris sakė tikinti, jog po Seimo rinkimų Lietuvoje gyventi bus geriau.

„Aišku, visą laiką yra geriau“, – sakė Stefanija.

Per išankstinį balsavimą pareikšti savo valią galima nuo 7 iki 20 valandos, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

Jame varžosi du daugiausiai balsų pirmame surinkę kandidatai.

Pirmame ture į Seimą jau buvo išrinkti trys kandidatai. Tai – konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė, surinkusi 61,17 proc. rinkėjų balsų Antakalnio apygardoje, bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatai Beata Petkevič su 59 proc. rinkėjų balsų Šalčininkų apygardoje ir Česlavas Olševskis su 52,77 proc. Medininkų apygardoje.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai su 24,86 proc. rinkėjų balsų, antra liko valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 17,43 proc. balsų.

Darbo partija gavo 9,43 proc. balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 9,25 proc., Laisvės partija – 9,11 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,79 proc. balsų.