Pasak jos, koronavirusas kol kas nustatytas Nalšios pietinės apygardos dviejų apylinkių darbuotojams Švenčionių rajone ir dviejose gretimose Gargždų apygardos apylinkėse Klaipėdos rajone.

„Bendradarbiaujama su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, tiems asmenims, kuriems diagnozuotas koronavirusas, skirta izoliacija, jų darbas rinkimų komisijose yra negalimas. Artimiausiu metu turi būti atliekami COVID-19 testai kitiems nariams, aiškinamasi, ar jie turėjo artimą kontaktą su sergančiais komisijos nariais“, – BNS sakė L. Matjošaitytė.

Anot jos, Nalšios pietinės apygardos abiejų apylinkių komisijų nariai jau yra saviizoliacijoje ir per rinkimus nedirbs.

„Rinkimuose jie nedalyvaus, mes sudarysime šiek tiek atnaujintos sudėties komisijas, paskirsime papildomus narius arba iš savo rezervo, arba iš savivaldybės administracijos direktoriaus, kad būtų įstatyme nustatytas narių skaičius atidarant apylinkę ir organizuojant darbą“, – teigė ji.

Gargždų apygardoje poros apylinkių darbuotojams dar atliekami testai ir aiškinamasi, ar jie turėjo artimą kontaktą, ar yra mažos rizikos ir „gali dirbti rinkimų dieną“.

„Jei ir čia bus nuspręsta, kad visi komisijos nariai turi būti saviizoliacijoje, tai, žinoma, atnaujinsime komisiją ir darbą tęs kiti komisijos nariai“, – tvirtino VRK pirmininkė.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks sekmadienį, pirmadienį prasidėjo balsavimas iš anksto.