„Vakaro riteriai, klaviatiūros riteriai prirašo įvairių įdomių dalykų, nieko bendro neturinčių su partijos programa“, – sakė G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis nemato reikalo pasikalbėti su svainiu apie jo viešus pasisakymus.

„Ne. Tiesiog turiu ką veikti. Turiu darbo. Apmaudu, kad valdantieji tęsia šmeižto kampaniją, ką jie darė ir pirmo turo metu, tas pats tęsiasi ir antrajame“, – sakė G. Landsbergis.

Politikas svarsto, kad tokius pareiškimus rinkiminėje kampanijoje gali išnaudoti valstiečiai.

„Akivaizdu, kad jie naudoja bet ką, kas jiems tinkama šmeižto kampanijai, jie gali viską išnaudoti“, – sakė G. Landsbergis.

Politikas nebuvo linkęs vertinti to, kad į L. Andriulio įrašą sureagavo jo tėtis ir senelis.

„Jie turbūt jaučia pareigą taip reaguoti. Aš būčiau nereagavęs. Į kiekvieną žmogų, kuris ką nors prirašo feisbuke, aš nepuolu reaguoti. Man rodos, kad tai neverta eskalacijos.

Čia nėra istorijos – vienas žmogus naktį prirašo kažkokių kliedesių, ir mes turime dabar nacionalinę temą. Labai dėl to apgailestauju. Ypač todėl, kad tą pačią dieną mes turime koronaviruso rekordinius skaičius, paskelbtą deficitinį biudžetą ir kitus dalykus, o aptarinėjame vieno žmogaus vieną kažkokį postą“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Žurnalistams patikslinus, kad tas vienas žmogus yra jo giminaitis, politikas atsakė: „Jis nėra mano giminaitis“.

Sureagavo V. Landsbergis

Kaip jau skelbta, į L. Andriulio įrašą sureagavo ir TS-LKD garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Jis situaciją pakomentavo eilėraščiu. Jame ironizavo, kad kai kurie G. Landsbergio svainio L. Andriulio teiginiai cituojami žiniasklaidoje ne dėl įžvalgų, o dėl to, kas jis yra.

„Vienas jaunas politikas, veikiau pradedantis, parašė
įdomų saviraiškos tekstą, kurį pridedu.
Radau jį (tekstą) traukinyje po priegalviu. Štai:
„Esu jaunas politikas, pradedantis, bet eisiu toli.
Turiu tokių minčių, kokių kiti neturi. Kartais kai parašau,
atkreipiu dėmesį. Mane cituoja, tai gerai. O komentuoja
ir giria ne už tai, kas išties mano ir stipriai parašyta, o todėl,
kad esu kieno nors svainis. Tai mane užgauna, šiuo
pareiškimu protestuoju.
Prašau visų, skelbiančių mano pasisakymus, nenurodinėti,
kieno esu svainis ar dėdė. Esu, kuo esu“, – ironizavo V. Landsbergis.

„Manau, kad žinau ar galiu atspėti, kas tai parašė.
Atspėkit ir jūs.
Nuostata atvira ir gerbtina. Portalai išties turėtų kreipti
daugiau dėmesio į turinį, jeigu būna“, – feisbuke vėlyvą naktį rašė V. Landsbergis.

L. Andriulio pareiškimus, kuriuos netruko cituoti oponentai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, įvertino ir rašytojas Vytautas V. Landsbergis.

„Nesinori savo FB rašyti nesmagių dalykų, bet kartais reikia, ypač kai Gabrieliaus svainis Andriulis eilinį kartą vakarodamas prispaudo klavišus ir prirašo nesąmonių, o konservatorių oponentai tuoj pat ima krykšt iš laimės ir visa tai traktuoti kaip konservatorių nuomonę“, – feisbuke rašė jis.

Socialinėje erdvėje jis ragino L. Andriulio žmoną „tokiais smagiais momentais paslėpti kompiuterį“, patį L. Andriulį nerašyti su kepure „Landsbergis“, nes jo „smagieji postai kartais nedaug ką bendro turi su mūsų šeimos politine, pilietine ar etine pozicija“. Jis taip pat ragino skaitytojus netapatinti L. Andriulio su konservatorių partija.

„Nes tai – ne partijos narys, o tiesiog šmaikštus save eksponuoti mėgstantis egoistas, tikrai ne komandos žaidėjas“, – feisbuke rašė jis.

Jo mintys, išsakytos feisbuke, greitai buvo ištrintos.

TS-LKD prijaučiantis akademikas Vytautas Ališauskas taip pat sureagavo į žiniasklaidoje jau aprašytus L. Andriulio pasisakymus.

„Yra didelė paslaptis, kodėl kažkokio privataus žmogaus, kuris nėra nei partijos (TS–LKD) narys, nei politikas apskritai, nei politologas, taigi tokio žmogaus, beje, apie viską rašančio ekscentriškai ir provokuojamai, išsiliejimai FB staiga imami visokių pralaimėjusių ar bepralaiminčių jėgų skleisti. Atseit, va, žiūrėk, ką Tėvynės sąjunga mano“, – rašė V. Ališauskas.

„Tiesa, yra sukrečiantis argumentas – tas žmogus esąs vieno partijos lyderių žmonos sesers sutuoktinis. Aišku, kad tokios partijos, kaip valstiečių sąjungininkai lenkai, viską dalinasi ir tvarkosi šeimomis, o dar sukuria klanus, tai ir į kitus taip žiūri“, – feisbuke trečiadienio vakarą rašė akademikas.

Tikino, kad jau žino pirmuosius planus

Delfi primena, kad LVŽS partijos profilyje, feisbuke, pasirodė TS-LKD partijos lyderio G. Landsbergio svainio L. Andriulio įrašo socialinėje erdvėje interpretacija. Iš to valstiečių atstovai daro įžvalgas apie galimus pirmuosius konservatorių darbus.

„Iš G. Landsbergio svainio L. Andriulio teksto akivaizdu, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, pirmiausia imsis pagrindinių dviejų darbų – vienalyčių santuokų įteisinimo bei pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms“, – rašoma LVŽS feisbuko įraše.

Aiškinama, kad konservatoriai, tik gavę valdžią, kovos su išmokomis.

„Kitaip tariant, imsis senų laiko patikrintų veiklos metodų: nurėš „Sodros“ mokamas išmokas senjorams – pensijas, panaikins išmokas vaikams – vaiko pinigus, taip pat ir socialiai remtinoms grupėms. Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė dar atsargiai kalba apie tokius darbus, tik rugsėjo mėnesį iš anksto anonsuodami, jog lėšų pensijoms indeksuoti nebus, o p. G. Landsbergio svainis kur kas atviresnis – konservatoriai, vos gavę valdžią, su išmokomis kovos“, – dėstė politinės partijos atstovai ir ragino rinkėjus ateiti atiduoti savo balsą antrame Seimo rinkimų ture.

L. Andriulio feisbuko įraše rašoma, kad rinkimuose taip gerai pasirodžius konservatoriams ir liberalams „pagaliau Lietuvai bus postūmis europietiškų vertybių link“.

„Abi liberalų partijos turės didelę ir itin įtakingą frakciją Seime, manau, kad pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos“, – atviroje feisbuko grupėje rašė L. Andriulis.

Šiuos rinkimų rezultatus jis interpretavo kaip visuomenės pasikeitimą.

„Visuomenė pasikeitė – „Facebooko“ karta, jaunos, miestuose gyvenančios išsilavinusios šeimos įgavo daug svorio, ir jų balsai lemia aiškią Lietuvos kryptį link modernių, liberalių vertybių. Po ketverių metų Lietuva jau bus labai kitokia, o 2024 metais jaunų, modernių žmonių svoris bus dar didesnis. Provincijos, nostalgijos sovietizmui ir populistų balsai prislopo ir nebėra girdimi“, – socialiniame tinkle dėstė jis.