„Kol visi atvejai papuola į statistiką, užtrunka laiko, nes jie dar yra sutikrinami, mes maždaug parą atsiliekame nuo tų realių duomenų su skelbiama statistika. Jau ir iki šito savotiško rekordo Vilniuje yra daug atvejų. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus skyrius jau bendravo su savivaldybe, rekomendacijas teikė. Neabejoju, kad šiandien toliau tai bus tęsiama, kalbamasi“, – teigė A. Veryga.

Ministras teigė, kad šiuo metu vienas iš pagrindinių uždavinių Vilniuje – testavimas. Antras – gydymo įstaigų veiklos priežiūra. „Vienas iš pagrindinių uždavinių Vilniuje – tikslingai testuoti ir žiūrėti, kas vyksta detaliau, iš artimesnio atstumo. Aišku, dar labai rimtai susižiūrėti procesus gydymo, slaugos, globos įstaigose. Vilniaus laukia labai rimti darbai“, – „Delfi“ teigė ministras.

„Delfi“ primena, kad nors NVSC jau trečiadienį rekomendavo sostinei svarstyti pasilinksminimo vietų darbo laiką bei riboti kai kurias veiklas, sostinė teigė, kad neskubės to daryti. Jei situacija blogės, ar sprendimus galima būtų priimti net ir be savivaldybės pritarimo?

„Galima daryti, jei tai vienos savivaldybės klausimas. Bet dėl kažkokių lokalių priemonių, kaip lokalus karantinas, turėtų kreiptis savivaldybės administracija kartu su Sveikatos apsaugos ministerija. Ministerija ar operacijų vadovas vienai vietai tokių reikalavimų negali nustatyti. Bet nebūtinai gal reikia to dalyko, – kalbėjo ministras. – Tikiuosi, kad savivaldybė išgirs ir įsiklausys.“

Ministro teigimu, lokalų karantiną be Vilniaus savivaldybės pritarimo ministerija galėtų skelbti tuomet, jei tai būtų ne vienos, o kelių savivaldybių klausimas.

Trečiadienį Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos vadovas Povilas Poderskis sakė, kad visiems reikia mokytis gyventi su nauja realybe – virusu, kuris egzistuoja šalia.

„Mes skubotų sprendimų neplanuojame priimti. Įvertinsime tiek rašto turinį, tiek jo pagrįstumą, ar kaltinimai, metami laisvalaikio vietoms, yra pagrįsti. Jeigu pagrįsti, tada turėtų būti duomenų, kiek žmonių užsikrėtė būtent ten. (…) Aš dabar žiūriu į kavinę, kurioje žmonės sėdi lauke ir viduje. Viduje sėdi su kaukėmis – kas bendrauja, kas laikosi saugių atstumų. Ar ten plinta virusas? Ar tai reikėtų uždaryti? Būkime teisingi, tai nėra priežastis, kodėl virusas plinta. Reikia viską atidžiai išnagrinėti ir veiksmus padaryti pamatuotai“, – trečiadienį „Delfi“ sakė P. Poderskis.

Trečiadienį iki pietų NVSC Vilniaus departamentas jau buvo gavęs 98 teigiamus testų koronaviruso infekcijai nustatyti rezultatus.