Viešame feisbuko įraše V. Navickas išreiškė paramą Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje apygardoje prieš premjerą Saulių Skvernelį susirungsiančiai konservatorei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei.

„S. Skvernelio vyriausybės politika buvo būtent tai, kas mane paskatino sugrįžti į Lietuvą ir įsitraukti į politiką. Lietuvos sienos, atidarytos masiniam pigios darbo jėgos importui iš Rytų.

Valstybės silpninimas „milijardu milijonui“ vardan pralaimėtos prezidentinės kampanijos. Veidmainystė įvedant neva progresinius mokesčius, kurie iš tikrųjų mažino mokestinę naštą daugiausia uždirbantiems. Skolintų milijardų dalijimas savo nuožiūra, be jokio Seimo pritarimo. Galėčiau tęsti“, – rašo partijai nepriklausantis, tačiau 15 numeriu socialdemokratų rinkimų sąraše įrašytas V. Navickas.
Jis paaiškino savo apsisprendimą remti R. Morkūnaitę-Mikulėnienę.
„Lietuva bus finansiškai skaidresnė ir stipresnė su Radvile ir Tėvynės sąjunga valdančiojoje daugumoje. Todėl remiu Radvilę“, – teigia V. Navickas.

Kartu ekonomistas padėkojo jį palaikiusiems rinkėjams, kurie, anot V. Navicko, „balsavo už socialdemokratų atsinaujinimą, ne už koaliciją su Karbauskiu ir Uspaskichu.“

„Deja, šį kartą mums pritrūko jėgos“, – pridūrė V. Navickas.

ELTA primena, kad LSDP pirmininkui Gintautui Paluckui viešai pareiškus, jog socialdemokratai antrajame rinkimų ture rems Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatus, paramą konservatoriams išreiškė LSDP narys, Seimo rinkimuose kandidatūrą kėlęs politologas Liutauras Gudžinskas.

„Ten, kur varžosi TS-LKD ir LVŽS atstovai, aš visgi kviesčiau palaikyti konservatorius. Kad ir kaip bežiūrėsi, LVŽS yra vieno oligarcho valdoma partija-įmonė, kuri per šią ketverių metų kadenciją ne sykį bandė paplauti demokratinių institucijų pamatus. O tai, kad įgyvendino mokesčių reformą „milijardas – milijonui“, rodo ir jos požiūrį į viešąjį sektorių. Galiausiai – tai, kad net nebandė parengti savo pačių programos, o pavogė ją iš valstybės institucijų, rodo, kad partija neturi nei intelekto, nei savigarbos“, – trečiadienį feisbuke rašė L. Gudžinskas.

Anot jo, „valstiečiai“, bet kuriuo požiūriu, yra tik vieno oligarcho valdoma partija. Tiesa, minėtoje Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje apygardoje L. Gudžinskas paramą išreiškė S. Skverneliui „dėl kompetencijos“.