Politikos senbuvis taip pat nepagailėjo kritikos ir politologams bei sociologams.

„Dalykas, kuris žymiai sumažina šansus rinkimuose, tai mes buvome valdančioje koalicijoje – atsakingi už valdžią. Be to, mes buvome tas „jaunesnis brolis“. Nuopelnus įprastai prisiima didysis brolis arba stengiasi, turi daugiau (šansų) tą padaryti. Tas ir atsitiko. Aš sakyčiau, kad mes vis tiek neblogai pasirodėm“, – savo partijos pasirodymą pirmajame rinkimų ture trečiadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ komentavo G. Kirkilas.

Jo teigimu, rinkimai vyko sudėtingomis sąlygomis, dėl to rinkėjų aktyvumas buvo žemas.

„Rinkėjas buvo šiek tiek išsigandęs pandemijos, ir rinkimų kampanija buvo labai apribota – partijoms savo žinią nunešti buvo labai sudėtinga. Kaip ir prognozavau, dalyvavo gerokai mažiau (rinkėjų – ELTA)“, – sakė G. Kirkilas.

Politiko nuomone, rinkimų kampanijos kokybė su kiekvienais rinkimais prastėja.

„Blogiausia yra tai, kad su kiekviena rinkimų kampanija prastėja jos kokybė. Šiuose rinkimuose praktiškai debatų nebuvo“, – teigė „socialdarbiečių“ lyderis.

Pažėrė kritikos politologams ir sociologams

G. Kirkilas taip pat nepagailėjo kritikos politologams ir sociologams. Anot jo, beveik visi politologai yra palankūs dešiniesiems.

„Yra dar viena dalis rinkimų – komentarai, sociologija ir panašiai. Šiuo požiūriu ši dalis yra visiškai nepalanki kairiesiems, pasakysiu atvirai. Ji yra totaliai dešinioji, čia jau gali pykti politologai.
Nežinau, ar čia mada, ar dar kas nors“, – kalbėjo politikas.

Pasak jo, kritikos vertas ir sociologijos mokslas, kuris, kaip sakė G. Kirkilas, tapo „ne nuomonės tyrimu, o nuomonės formavimu“.

„Pridėkime pastarųjų kelių mėnesių tyrimus, pažiūrėkime rezultatus ir pamatysime, kokio lygio tie tyrimai buvo“, – akcentavo G. Kirkilas.
Jo teigimu, apklausų kokybė yra žema.

„Sociologai yra mokslininkai, tyrėjai, turėtų gerbti savo profesiją. 2016 m. tyrimai buvo visiškas fiasko – rodė pirmą vietą socialdemokratams, jie buvo treti, laimėjo „valstiečiai“.

Jei iš tikrųjų vykdomos apklausos, tai norite pasakyti, kad visi žmonės slepia savo nuomonę?“ – svarstė parlamentaras.