„Prezidentas su premjeru aptars kitų metų biudžetą, daug dėmesio skiriant pensijų klausimui. Taip pat prezidento pateiktus įstatymų projektus, šiuo metu svarstomus Seime“, – Eltai sakė A. Bubnelis.

ELTA primena, kad pataisą teikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis sakė, kad 13-oji pensija siektų 200 eurų, ji būtų mokama kiekvienų metų gruodį.

Vis dėlto finansų ministras Vilius Šapoka kritikuoja tokį pasiūlymą. Jo teigimu, kitų metų valstybės biudžete „tikrai neišvysime 13-os pensijos“. Taip pat, pasak ministro, reikia vengti ilgalaikių finansinių įsipareigojimų.

Tačiau tokiam V. Šapokos pareiškimui nepritarė S. Skvernelis ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Jų teigimu, biudžetą formuoja Vyriausybė, o ne finansų ministras.

Vis dėlto antradienį su Pagyvenusių žmonių asociacija susitikęs prezidentas G. Nausėda taip pat sakė, kad siūloma 13-oji pensija yra mažiau taiklus problemos sprendimas.

„(...) Aš manau, kad mes neturime nukrypti nuo savo kurso rūpintis pagyvenusiais žmonėmis, nes tai yra civilizuotos valstybės bruožas.

Kalbėjome apie tai, kad indeksavimas turėtų būti išsaugotas tokia forma, kokia jis buvo numatytas, tuo tarpu tryliktoji pensija yra mažiau taiklus sprendimas, kadangi yra įvedama kaip absoliuti suma visiems, nepriklausomai nuo pensijos dydžio. Tai yra netvarus sprendimas“, – žurnalistams Tauragėje antradienį sakė G. Nausėda