Su ligos protrūkiais siejami 48 iš šių atvejų: virusas plinta gydymo įstaigose, užsikrėtė policijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, „Vilniaus vandenų“ darbuotojai, mokytojai bei moksleiviai.

Registruota po vieną įvežtinį atvejį iš Baltarusijos ir Norvegijos.

48 nauji atvejai registruoti Vilniaus, 36 – Kauno, 14 – Šiaulių, 12 – Klaipėdos, keturi – Telšių, trys – Marijampolės bei vienas – Panevėžio apskrityse.

Naujas protrūkis – Plungės ligoninėje

Pasak NVSC, pirmadienį registruotas naujas protrūkis: koronavirusas patvirtintas keturiems Plungės savivaldybės ligoninės Palaikomojo gydymo ir reabilitacijos skyriaus darbuotojams. Privaloma izoliacija paskirta 12-likai darbuotojų.

Visiems 21 skyriuje gulinčiam pacientui atlikti tyrimai koronavirusinei infekcijai nustatyti, jie yra neigiami.

Iš viso su šiuo protrūkiu siejami penki infekcijos atvejai, patvirtinti įstaigos darbuotojams.

Trys siejami su protrūkiu Blinstrubiškių socialinės globos namuose Raseinių rajone, visi jie – antriniai. Bendrai su protrūkiu siejami 106 infekcijos atvejai: užsikrėtė 43 darbuotojai, 54 gyventojai ir devyni asmenys iš darbuotojų artimos aplinkos – antriniai atvejai.

Du infekcijos atvejai Kaune yra susiję su protrūkiu Kauno klinikų Neurochirurgijos skyriuje. Vienas asmuo yra pacientas, kitas – darbuotojas. Iš viso registruoti šeši susiję atvejai, iš kurių penki yra pacientai ir vienas darbuotojas.

Taip pat 2 COVID-19 atvejai yra siejami su protrūkiu LSMU Kauno ligoninės Kardiologijos skyriuje. Vienas iš šių asmenų yra pacientas, kitas – antrinis atvejis. Iš viso fiksuotas 21 susijęs atvejis, iš kurių 15 yra darbuotojų, trys – pacientai ir trys – antriniai atvejai.

Kauno apskrityje registruotas naujas protrūkis, siejamas su sanatorija „Tulpė“. Pirmadienį infekcija patvirtinta dviem asmenims – darbuotojui ir pacientui. Iki šiol iš viso registruoti trys susiję atvejai.

Šiaulių apskrityje registruoti 2 COVID-19 atvejai, siejami su Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centru. Abu atvejai yra antriniai. Iš viso patvirtinti septyni susiję atvejai: trims darbuotojams ir keturi antriniai atvejai šeimose.

Užsikrėtė mokiniai ir mokytojai

Penkti atvejai yra siejami su protrūkiu Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijoje, susirgo keturi yra mokiniai ir mokytojas. Šiuo metu iš viso registruota 17 susijusių koronaviruso atvejų.

Du atvejai siejami su protrūkiu Ukmergės Senamiesčio progimnazijos Laičių pradinio ugdymo skyriuje. Vienas asmuo yra darbuotojas, kitas atvejis – antrinis šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejami trys infekcijos atvejai.

Per praėjusią parą registruotas vienas atvejis, siejamas su Joniškio Saulės pagrindinės mokyklos dienos užimtumo centru (iš viso čia registruota 17 susijusių atvejų: 13 auklėtinių ir keturi antriniai atvejai šeimose), taip pat patvirtintas dar vienas atvejis, siejamas su Šiaulių dienos centru „Goda“, kur iš viso registruoti keturi susiję susirgimai dviem darbuotojams ir dviem centro lankytojams.

Nauji atvejai – tarp pareigūnų, bendrovių darbuotojų

Vienas pirmadienį registruotas atvejis siejamas su protrūkiu Lietuvos kriminalinės policijos biure, kur iš viso nustatyti trys susiję atvejai, dar vienas susijęs su protrūkiu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, čia iš viso nustatyti aštuoni susiję atvejai, taip pat vienas naujas atvejis siejamas su protrūkiu UAB „Vilniaus vandenyse“, kur iš viso patvirtinti trys susiję atvejai.

Du atvejai Šiauliuose siejami su prekybos centre „Saulės miestas“ veikiančios parduotuvės „Rimi“ konditerijos centru. Vienas iš šių asmenų yra darbuotojas, kitas – antrinis atvejis darbuotojo šeimoje. Šiuo metu registruoti penki susiję infekcijos atvejai: du darbuotojai ir trys antriniai atvejai šeimose.

Trys infekcijos atvejai Klaipėdos apskrityje siejami su bendrove „Danės perlas“, asmenys yra darbuotojai. Vertinama, kad su protrūkiu yra susiję penki COVID-19 atvejai.

Septyni atvejai, registruoti Vilniuje ir Elektrėnuose, yra siejami su protrūkiu tarp ledo ritulininkų.

Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 6366 asmenims, tebeserga 3386 asmenys, pasveikusiais laikomi 2842.

Nuo COVID-19 mirė 106 asmenys, dar 32 mirė dėl kitų priežasčių.