Paklaustas, su kuria partija galėtų dirbti koalicijoje, V. Uspaskichas teigė, jog svarbiausia „darbiečiams“ įgyvendinti savo rinkimų programą.

„Nesvarbu, konservatoriai ar „valstiečiai“, mums svarbu mūsų programinės nuostatos. Mes nenorim dėl postų paaukoti programos, todėl galėsim likti ir opozicijoje“, – sakė jis.

Anot V. Uspaskicho, partijai gali būti net naudingiau likti opozicijoje.

„Apie postus tikrai nekalbėsim arba kalbėsim paskutinėj vietoj. Mums naudingiau likti opozicijoje, negu imti ministerijos postą, bet neįgyvendinti programos. Mes jau esam pasimokę – paskui sakys, kad jūs buvot valdžioje, bet nieko nepadarėt“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

Vis dėlto, jo teigimu, Darbo partija dirbti galėtų su visomis partijomis, kurios pateko į Seimą pirmajame ture.

„Iš tų [partijų], kurios dabar yra patekusios į Seimą, nėra tokios, su kuria negalėtume dirbti. Bet man 20 metų būnant aktyvioj politikoj ne taip svarbu partijos, svarbu įgyvendinti [programą]. Būti valdžioje dėl valdžios neįdomu jau – kiek galima“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo V. Uspaskichas.

Anksčiau įvardintas kaip Darbo partijos kandidatas į premjero postą, dabar V. Uspaskichas teigė apie tokias pareigas jau negalvojantis: „Rinkėjai nesuteikė man galimybės kovoti dėl premjero posto. Aš šiaip ir nekovojau, siūliau savo patirtį ir sukurtą programą, matyt, rinkėjai nusprendė kitaip ir tiek.“

Jo teigimu, svarbiausi partijos siekiai būtų įgyvendinti regioninės politikos ir investicinės aplinkos paketus.

„Reikia nukreipti pinigus į darbo vietų kūrimą. Į regionus verslininkai eis tada, kai ten bus sąlygos geresnės. <...> Gerai skirti švietimui, sveikatai, bet viskam reikia pinigų, o pinigų nėra, tai reiškia, reikia sukurti sąlygas tam“, – sakė V. Uspaskichas.