„Tarp pralaimėjusių atrodome geriausiai mūsų procentas didžiausias. (...) Net būdami visiški nykštukai, su visiškai mažom pajamom sugebėjome pralaimėtojų lygoje būti lyderiais“, – BNS pareiškė N. Puteikis ir prisipažino prognozavęs, kad partija gaus 2,8 proc. balsų.

„Padėkokime Aukščiausiojo Teismo teisėjams, kurie Darbo partijai davė 10 mln. eurų rinkimams (...) Mums buvo 50 kartų mažesnės galimybės. Žmonės pasirinko tą dantų pastą, kurią labiausia reklamavo ekranuose“, – pridūrė partijos, rinkimuose likusios devintoje vietoje iš 17, lyderis N. Puteikis.

Pasak jo, dėl partijos nesėkmės ji nesugrius: „ Niekas nesikeičia, nes toliau viešinsime žmonėms korupcijos atvejus“.

Paklaustas, ką jis veiks po tokių nesėkmingų rinkimų, N. Puteikis teigė, kad partija leis mėnesinį laikraštį ir žmonėms aiškins, kad išsirinko „biudžeto vagis ir didžiąją korupciją“, o jis pats ketina būti to leidinio redaktoriumi.

Jis nemano, kad dėl nesėkmingų rinkimų turi keistis partijos vadovybė. „Nemanau. Ar aš ką nors blogai dariau?“ – klausė dvi su puse kadencijos parlamentaru dirbęs N. Puteikis.

Jis taip pat pabrėžė, kad kol kas rinkimų partija neanalizuos, nes nesą laiko: “Reikia remti vienintelį partijos kandidatą, patekusį į antrą turą“.

Telšių apygardoje antrame ture su „darbiečiu“ Valentinu Bukausku kovosiantį Centro partijos- tautininkų atstovą Algirdą Bacevičių.

Apibendrindamas rinkimų rezultatus, N. Puteikis teigė, kad šiuos rinkimus laimėjo žmonės, kurie „nori daugybės laisvių, bet nenori įsipareigojimų“.

Centro partijos vadovas uostamiesčio Danės apygardoje liko ketvirtas, surinkęs 10,53 proc. balsų. N. Puteikis prarado ir lyderio pozicijas partijos sąraše – iš pirmos į antrąją Centro partija daugiamandatėje apygardoje surinkusi 2,28 proc. liko už brūkšnio ir mandatų neiškovojo.

N. Puteikis trumpai Seimo nariu buvo 1997 metais bei 2012-2016 metų ir 2016-2020 metų kadencijose.