„Manau, Lietuvai būtų naudinga, kad užsienio reikalų ministras liktų tas pats. Tuo labiau kad jis nėra partinis žmogus. Jo negalima priskirti mums ir mes jo sau neprisiskiriame. Jis yra tiesiog profesionalas“, – Valdovų rūmuose surengtoje konferencijoje rinkimams aptarti sakė „socialdarbietis“ Juozas Bernatonis.

Pasak jo, vienmandatėje Pasaulio rinkimų apygardoje rinkimus pralaimėjęs L. Linkevičius yra tiesiog geriausias kandidatas į užsienio reikalų ministro postą kokį tik galės surasti naujoji valdančioji dauguma ir prezidentas.

„Geresnio kandidato kaip Linas Lenkevičius bus sunku naujai daugumai su prezidentui surasti“, – sakė J. Bernatonis.

Savo ruožtu „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas tvirtino, kad kol kas L. Linkevičius nėra apsisprendęs dėl savo ateities.

„Linas Linkevičius dar nėra nusprendęs dėl savo politinės ateities. O tai, kad jis yra antrą kadenciją užsienio reikalų ministras – tai yra labai didelė vertybė“, – teigė jis ir pabrėžė manąs, kad dabartinis Lietuvos diplomatijos vadovas būtų geras kandidatas užimti jo vietą „socialdarbiečių“ partijos vadovybėje.

„Manau, kad Linas Linkevičius yra tikrai labai rimtas kandidatas – jeigu jis įstos į partiją. Jis kol kas nėra partijos narys“, – teigė G. Kirkilas.

„Socialdarbiečių“ lyderiai konkrečiai neatsakė, ar į naująjį Seimą neišrinktas L. Linkevičius galėtų pretenduoti užimti kurį nors atsilaisvinusį ambasadoriaus postą.

ELTA primena, kad „socialdarbiečių“ partija Seimo rinkimuose nesugebėjo įveikti 5 proc. rinkimų kartelės ir į parlamentą nepateko. L. Linkevičius savo kandidatūrą nesėkmingai kėlė Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, jis liko trečias.
Benas Brunalas (ELTA)