„Džiuginantis rezultatas, tikslą numeris vienas tapti parlamentine partija mes įvykdėme, nepaisant to, kad kai kas bandė mums nurašyti“, – pirmadienį, paaiškėjus rinkimų rezultatams, spaudos konferencijoje sakė V. Uspaskichas.

DP pirmininkas teigia manąs, kad jo partijos pagrindinis tikslas yra užimti ne postus, o įgyvendinti partijos programą. Jis taip pat akcentuoja, kad nesvarbu, ar centro kairės, ar centro dešinės valdančioji koalicija bus sudaryta, ir teigia galimybę bendradarbiauti matantis priklausomai nuo programinių nuostatų suderinamumo.

„Nesvarbu, kokioje pusėje bus formuojama Vyriausybė, mes pasiruošę bendradarbiauti. Bet mūsų nedomina kažkokie postai, kažkaip prisidėti prie valstybės gerovės imant vieną kitą ar kitą kertinį punktą iš mūsų Darbo partijos programos“, – sakė V. Uspaskichas.

„Tikrai nesinori dėl kažkokių postų aukoti programą, ji tikrai labai gera, ją galima dar tobulinti, papildyti, su ja bus galima eiti ir kituose rinkimuose į Seimą“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu Darbo partijos pirmininkas Vigilijus Jukna taip pat antrina V. Uspaskichui ir sako, kad partijos pagrindinis tikslas yra įgyvendinti savo programines nuostatas.

„Pagrindas yra programinės nuostatos, ne postai pagrindas, bet mūsų programinės nuostatos. Ten, kur bus galima įgyvendinti geriausiai mūsų programinius punktus, apie tai galima ir kalbėti. Mums svarbiausia yra įgyvendinti programą, savo pažadus rinkėjams“, – akcentavo jis.

Pasak „darbiečių“, kol kas per anksti kalbėti ir apie galimybes formuoti daugumą. Visgi, teigė V. Jukna, nepaisant ankstyvų rezultatų, konsultacijos dėl galimos koalicijos vyksta.

„Per anksti yra kalbėti, tačiau įvairios konsultacijos vyksta ir jos vyks. Rezultatai yra per daug ankstyvi, kad būtų galima kalbėti konkrečiai. Kai turėsime visas konsultacijas – Darbo partijos taryboje šį klausimą svarstysime“, – sakė V. Jukna

V. Uspaskichas europarlamentaro postą išmainytų nebent į premjero pareigas

Partijos atstovo Viktoro Fiodorovo teigimu, įvertinus Darbo partijos rezultatus po pirmojo rinkimo turo, ko gero, nereikėtų tikėtis, kad V. Uspaskichas atsisakytų Europos Parlamento mandato. Pasak V. Fiodorovo, tai būtų nebent tuo atveju, jei „darbiečių“ lyderiui būtų pasiūlytas premjero postas.

„Mūsų pirmininkas yra sakęs, kad tuo atveju, jei mes galėtume turėti bent jau pusę Vyriausybės ir jam būtų įdomu būti ministru, žiūrint į rezultatus, kad ir kaip jie beatrodytų Darbo partijai geri, panašu, kad pusės Vyriausybės mes negalėsime sudaryti ir pirmininkas ministro pozicijos neužimtų. Bet jei mums pasiūlytų formuoti Vyriausybę ir mūsų pirmininkui būti premjeru – tai jis tikrai dalyvautų“, – teigė V. Fiodorovas.