Darbo partija kol kas atsisako įvardyti, su kuo labiausiai būtų linkusi bendradarbiauti naujajame Seime ir Vyriausybėje.

BNS pateikia svarbiausias citatas:

Konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė: „Demokratinė tradicija reikalauja, kad tas, kas turi didžiausią pasitikėjimą, bent jau pabandytų suburti koaliciją“.

Konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis: „Kaip esminį uždavinį šiandien galime įvardyti plačią koaliciją“.

„Valstiečių“ sąrašo lyderis Saulius Skvernelis: „Pagal pirminius rezultatus, tai matytųsi (koalicija): Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai, Darbo partija“.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas: „Mes vardan postų neaukosim pakankamai gerai subalansuotos programos, ji nė vienuose rinkimuose nebuvo tokia gera. Jei pagrindinių dalykų negalėsim įtraukti į bendrą koalicijos programą, aš agituosiu partiją likti opozicijoje.“

Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas: „Koalicijas formuoja žmonės. Jeigu jie išdalijo mandatus centro-kairės partijoms ir čia yra jų daugiau negu centro-dešinėje, visiškai natūralu, kad formuosis centro kairės koalicija. Ir atvirkščiai – jeigu centro dešinės partijos turi daugiau mandatų, jie savo formuos. Nenatūralu būtų kažkokia vaivorykštė, nematau prielaidų ir priežasčių tokiai situacijai šiandien“.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė: „Manau, kad rinkėjai mus išgirdo, džiaugiamės tuo keliu, kuriuo nuėjome, ir tikimės, kad Lietuva pasirinks pozityvios politikos ateitį“.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen: „Dar neturint galutinių rezultatų apie koalicijas dar šiek tiek ankstoka kalbėti, bet su „valstiečiais“ sąlyčio taškų per pastaruosius ketverius metus praktiškai neturėjome“.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis: „Pagal pirminius rezultatus, koalicija bus centro-kairiųjų, bet kol nėra galutinių rezultatų, sunku sakyti“.

Autorius Vaidotas Beniušis

redakcija@bns.lt , +370 5 205 85 14, Lietuvos naujienų skyrius