Jeigu barjeras bus neįveiktas, Gediminas Kirkilas sako, kad liks atnaujinti partijos vadovybę ir rengtis kitiems rinkimams.

Jis įsitikinęs, kad „socialdarbiečiams“ šiuose rinkimuose pasirodyti geriau sutrukdė per mažas aktyvumas socialiniuose tinkluose ir jaunesniojo koalicijos brolio sindromas.

„Pasirodėme pagal galimybes. Šitoje situacijoje, ką galėjome, tą padarėme. Pamatysime, kaip dar pakeis situaciją miestai. (...) Čia didelis rinkėjų skaičius“, – sekmadienio vakarą Seime žurnalistams teigė G. Kirkilas.

Paprašytas pasvarstyti, kodėl partija kol kas lieka ties patekimo į Seimą riba, jis nurodė dvi pagrindines priežastis.

„Esame koalicinis jaunesnysis brolis – pati sunkiausia visada pozicija, nes nuopelnus pasiima vyresnis brolis, o visa kita atitenka... Opozicija visai kas kita – gali kelti visokias idėjas. Nerealias, bet jos patrauklios“, – sakė partijos vadovas.

G. Kirkilo teigimu, „socialdarbiečiai“ aktyvesnis turėjo būti socialiniuose tinkluose: „Absoliučiai sąrašo dauguma – naujokai. Yra daug nepatyrusių politikų. Jiems sudėtinga buvo. Daugeliui tai pirma rinkimų kampanija buvo.“

G. Kirkilas stebisi, kad opozicinės partijos nepasiekė „tokio rezultato, kokį turėjo pasiekti“, o pirmaujančių partijų išsidėstymas jo nenustebino.

„Pagal kampaniją panašiai taip ir galvojau. Nestebina ir Darbo partijos rezultatas. Buvo mesta labai daug reklamos. Daugiausia iš visų sakyčiau. Vizualiai tas buvo matyti“, – teigė jis.

G. Kirkilo teigimu, jeigu partija neperžengs 5 proc. ribos, reikės atnaujinti jos vadovybę.

„Kviesime suvažiavimą. Ar leis sąlygos dėl pandemijos. Gal teks tą spręsti ir tarybai. Dabar reikia energijos, jaunesnių žmonių“, – kalbėjo parlamentaras.

G. Kirkilas sako, kad geras lyderis būtų einantis žemės ūkio ministro pareigas dvi kadencijas Seime jau dirbantis Andrius Palionis.

„Tikras kairysis. Atrodo patraukliai toks variantas. Kaip politikas jis dar labai jaunas, pačiam brandume, kaip Karlsonas, kuris gyvena ant stogo. Turi dabar ir darbo Vyriausybėje patirties“, – tvirtino G. Kirkilas.

Jis įsitikinęs, kad „socialdarbiečiai“ kaip partija išliks ir dalyvaus 2024–2028 metų rinkimuose į Seimą.

Jo skaičiavimais, dabar partijoje yra apie 4 tūkst. narių.