„Matosi iš dabartinių rezultatų, kad tikriausiai būsime antri, ne pirmi. Kai ateis didžiųjų miestų rezultatai ir ta situacija bus pakeista. Bet skirtumas tikriausiai bus vienas ar du mandatai. Tikriausiai taip bus. Ir tai nieko nereikš“, – žurnalistams LVŽS rinkiminėje būstinėje sakė jis.

Anot politiko, viską lems antrasis rinkimų turas.

„Bendra suma centro kairės kandidatų balsų yra daug didesnė nei dešiniųjų. O miestuose ta situacija bus šiek tiek kita“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad preliminariais duomenimis turėtą pergalę rankose paleisti nėra sunku.

„Ne, čia klausimas yra vienas. Lygiai taip pat buvo prieš ketverius metus – mes ilgai pirmavome, po to atėjo Vilniaus rezultatai, mes smukome į antrą poziciją. O po antro turo sustojo viskas į savo vietas“, – 2016 metų įvykius prisiminė LVŽS vadovas.

„Nebūtinai bus viskas kaip praeitą kartą, žmonės palaikys Tėvynės sąjungos kandidatus ir jie galės formuoti valdančiąją daugumą. Tai yra žmonių sprendimas, mes ramūs“, – kalbėjo jis.

Premjeras Saulius Skvernelis sekmadienio vakarą teigė, kad jau pirmadienį būtų galima pradėti kalbėtis su potencialiais koalicijos partneriais. R. Karbauskis po vidurnakčio šių kalbų jau nepalaikė.

„Nesulaukėme skambučių iš kitų štabų, nemanau, kad ir sulauksime. Dėl to, kad šnekėtis turi kandidatai apygardose tarpusavyje. Kita vertus, partijos po šiandienos supras, kad nieko nežino. (…) Viską nulems antrasis turas. Niekam neskambinsiu ir pats, nėra prasmės apie tai šnekėti dabar. Manau, kad jeigu reiks skambinti, tai tik dėl to, kad mūsų kandidatai tarpusavyje nesusitars dėl palaikymo. Bet tikiuosi, kad jie sutars“, – tikėjo LVŽS lyderis.

Prakalbus apie antrąjį rinkimų turą R. Karbauskis sakė, kad kol kas jo rezultatus prognozuoti sunku.

„Tikrai mūsų nemažai bus antruose turuose, ar jie visi laimės, tai mes dabar atsakyti negalime. Čia žmonių pasirinkimas, gali būti, kad daugelis jų pateks į Seimą“, – apie antrąjį rinkimų turą kalbėjo politikas.