„Manau, kad daugiausia mandatų gavusi partija gaus būtent dvidešimt mandatų. Nežinau, ar tai būsime mes. Ateis miestų apygardos, ypač Vilniuje. Viską nulems antras turas. Praėjusiuose rinkimuose pirmame ture net pralaimėjome, bet antrame ture gavome daugiau mandatų, o tai ir leido formuoti daugumą“, – sako R. Karbauskis.

R. Karbauskis tikina, kad mano, jog gaus daugiau mandatų nei įvardijo premjeras Saulius Skvernelis. Premjeras buvo įvardijęs trisdešimt mandatų.

„Tai yra Sauliaus prognozė, aš manau, kad gausime truputį daugiau. Bet parodys dar rezultatai, pamatysime, kita vertus, rinkimai turės antrą turą, kuris ir bus svarbiausias“, – sako R. Karbauskis.

„Jeigu mūsų kandidatas susidurs su konservatoriais arba liberalais antrame ture, tai logiškai partija, kuri kalba apie centro kairės koaliciją, turi remti centro kairės kandidatus.“

Primename, kad kol kas socialdemokratai yra ketvirtoje vietoje.

„Dar kartą pakartosiu, kad partija, kuri sako, kad bus centro kairės koalicija, yra jo kaip tikslas ir vertybė, turėrėtų labai aiškiai apibrėžti, kad antrame ture nerems jokių dešiniųjų partijų, tai logiška. Nereikia ginčytis. (…) Mes žinome, kad trejus metus Seime konservatoriai, liberalai balsuoja vienodai. Jie kartu kreipėsi dėl valstybinių vaistinių ir t.t. Jie veikia visiškai vienodai“, – sako R. Karbauskis.

Paklausus, ar įsivaizduoja darbą opozicijoje, R. Karbauskis tikino, jog įsivaizduoja.

„Taip, įsivaizduoju. (…) Jeigu jūs manote, kad konservatorius džiugina tie rezultatai, manau, kad reitingavimas, kuris vyko partijoje, parodė, kad tokie rezultatai jų nedžiugina.“

„Kalbant apie mūsų tikslus, norime sulaukti rezultatų. Jokio džiugeso nėra, nes gali tekti dar ketverius metus daryti sunkius darbus, mes tai darysime, jeigu bus tokia valdžia. Bet opozicijoje būti yra daug lengviau nei pozicijoje“, – sako R. Karbauskis.