„Kosėju šiek tiek, tai nenoriu ten kokių bacilų dalinti. Žinot, visa rinkiminė kampanija lauke“, – sakė V. Uspaskichas.

Politikas teigė, kad gydosi namuose, tačiau teigė nepergyvenantis, kad negali sekti rinkimų rezultatų su bendrapartiečiais. „Nieko baisaus“, – juokėsi V. Uspaskichas.

Vis dėlto V. Uspaskichas pirmaisiais rezultatais džiaugtis neskubėjo. „Galėjo būt ir geresni, jeigu nebūtų „valstiečiai“ skyrę tiek daug pinigų pritraukiant rinkėjus, tai tikrai galėjome pakovoti už pirmą vietą“, – sakė jis.

Paklaustas, kokio rezultato tikisi pirmajame ture, V. Uspaskichas atsakė: „Kada aš grįžau į partiją sudraskytą, ant 0 reitingų padarytą, aš sakiau, kad noriu į trejetuką įtraukti. Pavyks nepavyks, mažų mažiausiai, padaryti parlamentinę partiją.“

Anot Darbo partijos pirmininko, koją rinkiminei kampanijai koją pakišo ir karantinas, nes nebuvo galima organizuoti gyvų susitikimų su rinkėjais.

V. Uspaskichas teigė, kad tikisi pakliūti į pirmųjų daugiausiai balsų surinkusių partijų trejetuką.

„Pirmoj dabar pagal rezultatus jau sunku tikėtis, bet už antrą vietą verta pakovoti“, – sakė politikas.

Paklaustas, ar tikisi pasirodyti geriau nei socialdemokratai, V. Uspaskichas teigė, kad LSDP tikrai bus parlamentinė partija.

„Mums, aišku, šiek tiek pagadino Socialdemokratų darbo partija. Labai daug kas susimaišė. Ir man siuntė nemažai prabalsuotų biuletenių, buvo net iš Australijos, Didžiosios Britanijos, kur prabalsuota už Linkevičių. Sako – va, prabalsavom. (...) Tokiu būdu nemažai balsų atkrito“, – pasakojo V. Uspaskichas.

Kalbėdamas apie galimą koaliciją, V. Uspaskichas teigė, kad Darbo partija gali eiti su bet kokia partija, jei bus susitarta dėl programinių nuostatų įtraukimo.

„Mūsų programa gera ir nesinori jos paaukoti vardan kokių nors postų. Jeigu mes sugebėsime įtraukti Darbo partijos programos esmines nuostatas į koalicijos programą, Vyriausybės programą, tada kalbėsime. Bet jeigu ne, liksime opozicijoje. Aš agituosiu partiją likti opozicijoje“, – sakė V. Uspaskichas.

Partijos pirmininkas teigė, kad pats europarlamentaro mandato atisakytų gavęs galimybę tapti premjeru arba tuo atveju, jei darbo partija turėtų tokį „kritinį, svarų“ ministrų skaičių, kad galėtų „įtakoti sprendimus“.