„Nesėkmė yra neperlipimas 5 proc. barjero ir tai reikštų ir mano, kaip liberalų lyderės, poreikį priimti tam tikrus sprendimus. Šito nebijau. Viskas yra rinkėjų rankose“, – žurnalistams sekmadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Paklausta, ar tokiu atveju, atsistatydintų ji atsakė teigiamai.
„Aš manau, kad taip. Šiandien manau, kad sulauksime teigiamų rezultatų, bet natūralu, kad pirmininkas visada prisiima atsakomybę už partijos rezultatus“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

Ji taip pat teigė, kad partija sunkiai įsivaizduotų koaliciją su „valstiečiais“, o galimais koalicijos partneriais įvardijo Laisvės partiją, konservatorius.

„Sunkiai įsivaizduoju koaliciją su „valstiečiais“. Dabar neturime galutinių rezultatų, apie koalicijas ankstoka kalbėti, bet su „valstiečiais“ sąlyčio taškų per pastaruosius ketverius metus praktiškai neturėjome“, – sakė ji.

„Labiausiai tikėtini partneriai yra centro dešinės jėgos, patys konservatoriai, Laisvės partija“, – pridūrė V> Čmilytė-Nielsen.

Tuo metu dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų partija ji matė daugiau galimybių, tačiau paminėjo kelias sritis, kur smarkiai išsiskiria partijų pažiūros.

„Su socialdemokratais šiek tiek daugiau matau galimybių, bet socialdemokratai kalba apie centro kairės prioritetą, ir turime kelis labai esminius momentus, ypatingai ekonomikoje, mokesčių politikoje, kur mūsų pažiūros esmingai skiriasi“, – sakė Liberalų sąjūdžio lyderė.

Trakų – Vievio apygardoje suskaičiuota 10 apylinkių balsai iš 34. Pirmoje vietoje – Edita Rudelienė iš Liberalų sąjūdžio (24,88 proc.). Antras – Antanas Guoga, Darbo partijos kandidatas (16,25 proc.).