„Pagal pirminius rezultatus, tai matytųsi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai, Darbo partija, gal dar kas nors praeis“, – žurnalistams „valstiečių“ štabe sostinėje sakė premjeras.

S. Skvernelis sakė tikįs, kad į parlamentą taip pat gali patekti ir prie daugumos prisijungti dabartiniai koalicijos partneriai – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Socialdemorkatų darbo partija.

„Aš tikiuosi, kad bus ir mūsų dabartiniai koalicijos partneriai – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir ant ribos balansuoja Socialdemokratų darbo partija, taip pat neaišku, kaip bus su „Laisve ir teisingumu“, – kalbėjo jis.

Kaip alternatyvą jis įvardino konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos koaliciją.

S. Skvernelis sakė nematantis savęs koalicijoje su konservatoriais.

Nelaiko savęs favoritu apygardoje

„Valstiečių“ sąrašo lyderis taip pat pasidžiaugė dideliu rinkėjų aktyvumu bei pripažino, kad didesnis aktyvumas miestuose didesnės naudos duos dešiniosioms partijoms.

„Aš džiaugiuosi pakankamai dideliu aktyvumu, žinant kokiomis sąlygomis mes šiemet balsuojame, o miestuose natūralu, kad didesnis aktyvumas reiškia, jog daugiau balsų surinks dešiniosios partijos“, – svarstė S. Skvernelis.

Jis kandidatuoja sostinės Pilaitės-Karoliniškių apygardoje, kuri yra viena aktyviausių – naujausiais duomenimis čia balsavo 52,76 proc. rinkėjų.

S. Skvernelis nesiryžo spėlioti, ar didelis aktyvumas turės įtakos jo asmeniniams rezultatams.

„Nereikėtų dabar spėlioti, žinant, kad apygardos ribos pasikeitusios ir daugiau yra koncentruojamasi į Pilaitę, tai visko gali būt“, – teigė S. Skvernelis.

Jis tvirtino nelaikantis savęs favoritu savo apygardoje, didžiausiais savo konkurentais jis įvardino Liberalų sąjūdžio kandidatą Eugenijų Gentvilą, „Laisvės partijos“ kandidatę Ievą Pakarklytę ir konservatorių iškeltą Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę.

Pasak premjero, rinkėjų aktyvumui galėjo turėti įtakos ir koronaviruso pandemija.

„Rezultatai turbūt ne tik Lietuvoje sunkiai nuspėjami, kadangi balsuoja visi keistose sąlygose ir tai lemia rinkėjų aktyvumą. Tie žmonės, kurie bijo, turi sveikatos problemų, turbūt neatėjo, jaunesni žmonės yra aktyvesni, jiems mažesnė rizika yra, bet nespėliokime, nedaug liko laukti“, – svarstė S. Skvernelis.

2016 metais S. Skvernelis pergalę tuometinėje Karoliniškių vienmandatėje apygardoje šventė po antro turo, antras liko konservatorių kandidatas Kęstutis Masiulis.