„Bendroj sumoj tikimės geresnio pasirodymo nei 2016 m. Esame tai ne kartą deklaravę. Po 2016 m. mes turėjome 17 mandatų, tai bendroje sumoje tikimės daugiau“, – sakė G. Paluckas.

Paklaustas, kokią koaliciją įsivaizduoja, G. Paluckas sakė, kad viskas priklausys, ar rinkėjai daugiau balsų atiduos centro kairiajai ar centro dešiniajai.

Paklaustas, ar eitų į koaliciją su dešiniaisiais, partijos pirmininkas atsakė: „Mes esame centro kairės partija ir turime prievolę siekti centro kairės koalicijos. O kaip ten bus toliau, matysime. Gal ten net neprireiks mūsų pastangų, gal konservatoriai viską laimės ir nereikės nei „valstiečių“, nei socdemų, nei darbiečių. O gal mes laimėsim ir tada mums nieko nereikės.“

Pastebėjus, kad miestuose šį kartą aktyvumas buvo daug didesnis nei kaimiškose vietovėse, G. Paluckas tikino, jog norint laimėti ar gerai pasirodyti rinkimuose partija visur turi gauti balsų.

„Mes tikimės, kad miestuose taip pat šį bei tą gausim“, – sakė G. Paluckas.

Reaguodamas į „valstiečių“ lyderio pasakymą, kad jo asmeniškai atsiprašytų tik tuo atveju, jei palaikytų „valstiečius“, G. Paluckas teigė, jog jam R. Karbauskio atsiprašymo nereikia.

„Man Ramūno Karbauskio atsiprašymo tikrai nereikia, bet jis turės atsiprašyti tūkstančių socialdemokratų, kuriuos kaltino nebūtais dalykais einant į koaliciją su dešiniaisiais ar jau susitarus iš anksto. To nėra. Visi tai žino“, – sakė politikas.

Paklaustas, kaip vertina pirmuosius rinkimų rezultatus, pagal kuriuos Darbo partija lenkia socialdemokratus, G. Paluckas sakė, kad „nereikia niekur skubėti“.

„Kol kas pačios mažiausios apylinkės tuos rezultatus siunčia, turime dar labai daug laiko ir labai daug apylinkių tuos rezultatus gerinti“, – sakė jis.

Andriukaitis: palinkėčiau konservatoriams sėkmės formuojant koaliciją su liberalais

Sekmadienio vakarą į socialdemokratų rinkimų štabą partijos nariai rinktis neskuba. Laukti rinkimų rezultatų čia atvyko Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialusis pasiuntinys Europai Vytenis Povilas Andriukaitis.

Jis iš naujo Seimo teigė besitikintis naujos darbo kokybės. Politiko teigimu, Lietuva turi galvoti, kaip įsijungti į kuo daugiau Europos Sąjungos iniciatyvų, kas galėtų pritraukti daugiau investicijų ir „žymiai labiau sudominti gyventojus“.

Kiek Seimo narių mandatų galėtų gauti socialdemokratai, V. Andriukaitis nesiryžo prognozuoti.

„Dėl koalicijos tai man visiškai akivaizdu, kad kairiojo centro koalicijos problematika turėtų būti numeris 1. Jokių abejonių dėl to nekyla ir programiniu, ir strateginiu aspektu“, – sakė V. Andriukaitis.

Paklaustas, ar yra planų kalbėti su „valstiečiais“ dėl koalicijos, V. Andriukaitis tikino, kad dėl koalicijos šiandien planuoti per anksti.

„Antras ratas. Antras ratas bus labai jautrus. Labai painus. Nežinau, kaip baigsis šis pirmas ratas. Sakykime atvirai, trys partijos yra maždaug panašios situacijos, ketvirtoji, Darbo partija yra čia pat“, – sakė jis.

Pastebėjus, kad G. Paluckas neatmetė koalicijos su dešiniaisiais galimybės, V. Andriukaitis tikino, kad partijos pirmininkas tai jau paneigė.

„Pirmininkas jau seniai paneigė tą variantą. Jis labai aiškiai pasakė, kad jis mato socialdemokratų partiją kairiojo centro koalicijoje. Tai ką čia dar kartoti? Nebent galvojama, kad čia šiaip žodis. Ne, čia labai rimtas pažadas“, – sakė politikas.

Reaguodamas į konservatorių kalbas apie mažumos Vyriausybę, kurią paremtų socialdemokratai, V. Andriukaitis sakė: „Ne, ne. Aš palinkėčiau konservatoriams sėkmingos kloties formuojant koaliciją su liberalais.“