„Prieš ketverius metus irgi panašiai kalbėjome, kas būtų, jei būtų. Aš jau daug to esu prikalbėjęs, tai aš dabar patylėsiu. Pasižiūrėkime, kokie bus rezultatai“, – sakė jis.

Jis kalbėjo, kad pergalė jam – pirma iškovota vieta.

„Pergalė, labai rimtai sakau, būtų jei turėtume centro kairės Vyriausybę ir daugumą“, – apie norimą rinkimų rezultatą kalbėjo ministras pirmininkas.

„Pagal pirminius rezultatus centro kairės Vyriausybę galėtų sudaryti LVŽS, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), Darbo partija, gal dar kas nors praeis“, – sakė politikas.

Ir kalbėjo, kad tikisi, jog dabartiniai koalicijos partneriai peržengs 5 procentų kartelę.

LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis rinkimų naktį užsiminė, kad matytų ir koaliciją su Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionimis demokratais, jei po reitingavimo pirmose pozicijoje atsirastų krikščioniško flango atstovai.

Premjeras teigė, kad asmeniškai savęs tokioje koalicijoje nemato.

„Partija laisva valia gali spręsti, bet aš savęs asmeniškai valdančiojoje daugumoje nematau. (…) Kalbant apie dabartinę partijos vadovybę, tuos lyderius, kurie dabar yra Seime, tai man jie nėra priimtini nei kaip politikai, nei kaip žmonės“, – priežastis vardijo jis.

Prognozavimu premjeras taip pat nenorėjo užsiimti. O 5 procentų kartelę, anot jo, turėtų peržengti maždaug 5 politinės partijos.

S. Skvernelis juokavo, kad premjero kadencija jam buvo kaip 3 universitetas.

„Tikrai negalvojau, kad ištversiu tas keturių metų studijas. (…) Patirtis tai ojoj“, – ketverių metų ciklą įvertino jis.

Ministras pirmininkas sakė, kad kol kas apie galimą bendrą darbą po Seimo rinkimo kalbėjo tik su dabartiniais koalicijos partneriais. Politikas neatmetė, jog pokalbiai dėl naujos valdančiosios koalicijos rėmų gali prasidėti dar ir šią naktį.

„Šiandien jau bus galima paryčiui, jei kas ištvers, arba rytoj, jeigu rimtai kalbant. Galima būti, kad po pirmųjų rezultatų daugiamandatėje, kai bus aišku, gali susiformuoti centro kairės blokas, kuris sutiks bendradarbiauti“, – žurnalistams sakė premjeras.