ELTA primena, kad LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas interviu Eltai teigė, kad prieš rinkimų finišo tiesiąją valdančiųjų pažerti kaltinimai, esą LSDP jau sutarę su konservatoriais dėl naujosios valdančiosios koalicijos formavimo, žeidžia nemažą dalį socialdemokratų partijos narių. Už tokias kalbas, tikino LSDP lyderis, „valstiečių“ pirmininkas R. Karbauskis po rinkimų turėtų socialdemokratų atsiprašyti.
„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis G. Paluckui pasiūlė savo atsiprašymo sąlygą.

„Antrame ture, jeigu jie parems visus mūsų kandidatus, kurie kovos apygardose prieš konservatorius, tokiu atveju tai padarysiu. Kiek žinau, jie to nedarys. (...) Manau, tai logiška sąlyga. Aš,kaip LVŽS pirmininkas, seniai jau pasakiau, kad antrose turuose, kur kovos LSDP, liberalai ir konservatoriai – mes paremsime būtent LSDP. Taip darysime visų partijų atžvilgiu kurios galėtų būti centro kairės koalicijoje“, – sakė jis.

R. Karbauskis šį kartą nespėliojo, ar tikisi laimėti šiuos rinkimus, tik užsiminė, kad partijos narė Rima Baškienė turėtų laimėti vienmandatėje per pirmą turą.

"Mes labai norėtume formuoti valdančiąją daugumą kitą kadenciją. Ar užteks balsų, pamatysime po antro turo. Po pirmo turo dar niekas nebus aišku", - sakė R. Karbauskis.

Centro kairės koalicijoje, pasak jo, galėtų būti nemažai partijų.

„Pirmiausia reikia sulaukti rezultatų. Sunku įvardinti. Manau, Darbo partija galėtų pretenduoti, Laisvės ir Teisingumo, Lenkų rinkimų akcija“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė kol kas negaįsi įvardinti, su kuria partija LVŽS į koaliciją tikrai neitų. Kita vertus, R. Karbauskis neslėpė, kad būti koalicijoje su TS-LKD būtų sunku.

„Įvardinti negalėčiau, aš žinau Sauliaus Skvernelio žodžius, nes jis nemano, kad reikėtų dirbti koalicijoje su konservatoriais, kuriems vadovautų Šimonytė kartu Landsbergiu. Sunku būtų tikėtis su jais eiti. Jei po reitingavimo dominuos TS-LKD, gali būti kitaip“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip vertina rinkėjų aktyvumą, R.Karbauskis teigė, kad jis didelis.

„Geros nuotaikos. Mes bijojome dėl šių rinkimų – jie vyksta koronaviruso krizės metu ir tokių rinkimų mes niekada neturėjome, bet matau 47 proc. aktyvumą ir jis dar kažkiek pajudės. Manau, tai geras aktyvumas. Tikiuosi, kad žmonės bus išsirinkę tinkamą valdžią, o kokia ji bus, pamatysime po kelių valandų“, – teigė jis.