„Bus anksti, manau, kad po pirmojo turo nieko nereikia dėlioti. (…) Bet viską nulems antrasis turas“, – pabrėžė politikas.

Jis teigė, kad nuotaikos yra geros, nes Seimo rinkimai iš viso įvyko.

„Nuotaikos yra geros ta prasme, nes mes bijojome šių rinkimų, jie vyksta koronaviruso krizės metu, tokių rinkimų mes niekada neturėjome“, – apie šiuos rinkimus kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas teigė, kad didesnis aktyvumas didžiųjų miestų apygardose nedaro įtakos LVŽS rezultatams.

R. Karbauskis nenorėjo prognozuoti ne tik galimo partijos pasirodymo, bet ir kandidatų vienmandatėse. Nors teigė, kad Seimo narė Rima Baškienė į parlamentą galėtų patekti ir po pirmojo turo.

„Mes labai norėtume formuoti valdančiąją daugumą kitoje kadencijoje. O ar užteks tam balsų pamatysime po antrojo rinkimų turo. Nes po pirmojo turo niekas nebus aišku“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis vėl priminė ir Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) iškeltą ultimatumą – R. Karbauskis atsiprašys šios partijos, jei antrame ture vienmandatėse apygardose LSDP parems valstiečius, jei jie kovos prieš Tėvynės sąjungą.

„Bet kiek žinau, tai jie to nedarys. Manau, kad tai logiška sąlyga, nes aš kaip LVŽS pirmininkas iš anksto pasakiau, kad visuose antruose turuose, kur LSDP kovos prieš konservatorius ar liberalus, tai mes paremsime būtent socialdemokratus. Ir lygiai tą patį ruošiamės daryti ir su kitomis partijomis, kurios galėtų būti centro kairės koalicijoje“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Paprašytas įvardinti, kokios dar politinės jėgos gali patekti į centro kairės koaliciją, R. Karbauskis įvardijo Darbo partiją, partiją „Laisvė ir teisingumas“, Lenkų rinkimų akciją.

Kiek po 20 valandos vakaro LVŽS štabe buvo tik keli žmonės. Pats valstiečių lyderis R. Karbauskis, Europos Parlamento (EP) narys Bronis Ropė, LVŽS partijos komunikacijos grupės nariai.