„Stebulų nėra. Buvo daug vilčių įdėta, tačiau bet kurioje pasaulio valstybėje aktyvumas didėja tada, kai žmonėms atrodo, kad tie rinkimai yra labai svarbūs ir gali daug ką pakeisti.

Panašu, kad šie rinkimai lietuvių tautai tokie nebuvo, gal suveikė ir tai, kad anksčiau lietuviai rinkimuose ieškojo kažkokių naujovių, o šiuose rinkimuose nebuvo kažkokios ryškios įsižiebusios partijos“, – tikino apžvalgininkas.

Anot jo, nors ir sunku vertint, tačiau rezultatai, atsižvelgiant į aktyvumą Vilniuje, gali būti gana palankūs Laisvės partijai.

„Per anksti kalbėti, kuriai partijai toks aktyvumas naudingiausias, nes mes nežinome, kokie rinkėjai atėjo. Bet gali būti, kad, atsižvelgiant į aktyvumą Vilniuje, rinkimai gali būti palankūs Laisvės partijai, gali būti gerai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai“, – kalbėjo pašnekovas.

M. Jastramskis sako, kad rinkimų kampanijos pabaigoje gana sunkiai sekėsi socialdemokratams, kurie turėjo būti gerokai ryškesnė alternatyva.

„Iš tiesų, rinkimų kampanijos pabaigoje socdemai nepatempė rinkimų kampanijos. Jie turėjo save vaizduoti kaip ryškią alternatyvą, bet jie nubluko. Bet aš galiu klysti. Turime sulaukti pirminių rinkimų rezultatų“, – kalbėjo pašnekovas.

Politologas taip pat sako, kad per šiuos rinkimus matysime kiek kitokį vaizdą nei per ankstesnius rinkimus.

„Spėčiau, kad šių rinkimų specifika bus kitokia nei praėjusių. Nes praėjusiuosiuose rinkimuose pirmos dvi partijos buvo labai ryškiai atsiplėšusios ir mes turėjome tokią valstiečių ir konservatorių akistatą kaip bokso ringe. Dabar, manau, situacija labiau pasiskaidys“, – svarstė M. Jastramskis.