„Per visą pandemijos laikotarpį Elektrėnuose registruoti 46 COVID-19 ligos atvejai, o per pastarąsias savaites – 21, t y., beveik pusė jų. Ir tikrai reikia daryti viską, kad šis miestas netaptų dar vienu "karštu" tašku Lietuvoje“, – rašo R. Lingienė ir įvardija su kuo tai susiję.

„12 atvejų - su rugsėjo 19-20 d. ledo ritulio varžybomis; 4 - su šeiminiais protrūkiais; 2 atvejai - su Vilniaus kogeneracine jėgaine; po vieną atvejį - su šokių studija Vilniuje, UAB Mitnija, bei Aukštadvaryje vykusiu gimtadieniu“, – išvardijo specialistė.

Ji pabrėžė, kad net 18 susirgusiųjų Elektrėnuose jaučia simptomus.

Pasak R. Lingienės, atvejai išplito Elektrėnų profesinio mokymo centre (3 atvejai), Elektrėnų Versmės gimnazijoje (3 atvejai), Vievio J. Milančiaus pradinėje mokykloje (1 atvejis), Vievio gimnazijoje (1 atvejis), gėlių parduotuvėje, kartodrome ir kt.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorės teigimu, jau kreiptasi į varžybų organizatorius su prašymu pateikti dalyvavusių sąrašą ir jų kontaktinius duomenis.

„Deja, dalyvių registracija nebuvo vykdoma“, – apgailestauja R. Lingienė.

„Nuotoliniu būdu bendravome su klubais, kuriuose registruoti atvejai, bendruomenėmis; organizavome visų varžybose dalyvavusių profilaktinį testavimą; Kvietėme gyventojus, kurie dalyvavo varžybose, užsiregistruoti NVSC; Visiems besikreipusiems pasiūlyta išsitirti, jie registruoti tyrimo atlikimui. Registruota mažiausiai 40 asmenų. Žinoma, vykdytas sąlytį turėjusių asmenų identifikavimas ir izoliavimas“, – toliau rašo NVSC atstovė.

Ji siūlo laikinai stabdyti ledo ritulio užsiėmimus; didinti COVID-19 testavimo prieinamumą – Elektrėnuose įrengti mobilųjį punktą, išplėsti testavimo apimtis (ypatingą dėmesį skiriant ledo ritulio veikla užsiimantiems asmenims ir jų artimiesiems).

Delfi primena, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 160 naujų koronaviruso atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 6122, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

COVID-19 tebeserga 3220 asmenų, nuo šios ligos mirė 103 užsikrėtusieji, dar 22 asmenys mirė dėl kitų priežasčių. Pasveikusiais laikomi 2777 sirgusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 32 tūkst. 607 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 314 įvežtinių koronaviruso atvejų.

Per praėjusią parą ištirti 3922 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 842 tūkst. 423 ėminiai.

Didžioji dalis naujų COVID-19 atvejų siejami su protrūkiais – NVSC

Iš 160 per praėjusią parą patvirtintų naujų COVID-19 atvejų 110 siejami su ligos protrūkiais, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

48 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko, patvirtinti du įvežtiniai atvejai iš Lenkijos ir Jungtinės Karalystės.

Nauji atvejai fiksuoti visose dešimtyje Lietuvos apskričių, daugiausiai, 47, registruoti Šiaulių, 40 – Kauno, 39 – Vilniaus, 11 – Klaipėdos, po penkis registruota Telšių, Panevėžio ir Marijampolės, po tris – Alytaus ir Tauragės apskrityse, dar du atvejai – Utenos apskrityje.

Blinstrubiškių židinyje jau iš viso per šimtą atvejų

Raseinių rajone keturi nauji atvejai patvirtinti Blinstrubiškių socialinės globos namų protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejami 103 atvejai.

Klaipėdoje vienas atvejis nustatytas Klaipėdos Respublikinės ligoninės darbuotojui, tirtam profilaktiškai.

Rokiškio rajone vienas atvejis patvirtintas Rokiškio psichiatrijos ligoninės darbuotojui.

Du atvejai patvirtinti Santariškių klinikų darbuotojams, su šiuo protrūkiu siejami keturi atvejai.

Trys atvejai, iš kurių vienas antrinis, buvo patvirtinti Respublikinės Šiaulių ligoninės protrūkyje. Šiame protrūkyje jau užfiksuoti 76 atvejai.

Šaulių apskrityje po du atvejus patvirtina Joniškio Skaistgirio ambulatorijos ir Radviliškio ligoninės darbuotojams, vienas atvejis – Kelmės ligoninės darbuotojui.

Virusas plinta mokyklose, valstybės įstaigose

Utenos apskrityje du atvejai patvirtinti Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriuje. Susirgimai siejami su šeimos židiniu. Iš viso šiame protrūkyje užfiksuoti trys atvejai.

Du Vilniaus apskrityje per parą patvirtinti atvejai siejami su Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviais. Šiame protrūkyje jau patvirtinta 8 atvejai.

13 atvejų per vakar parą patvirtinta Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos dienos užimtumo centre.

Dar du atvejai, patvirtinti per praėjusią parą, yra siejami su protrūkiu Raseinių autobusų parke, kur iš viso registruota 13 atvejų.

Du atvejai patvirtinti Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato protrūkyje.

Trys nauji atvejai registruoti bendrovėje „Raštuoti mezginiai“ Šiauliuose, čia iš viso nustatyti aštuoni atvejai.

Vilniaus apskrityje trys atvejai, patvirtinti per vakar parą, yra susiję su sveikatingumo centru „Alfa Steps“ Čia jau patvirtintai 26 atvejai.

Du antriniai atvejai Alytaus apskrityje patvirtinti Druskininkų savivaldybės protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 20 atvejų.

Plungėje du atvejai patvirtinti bendrovėje „TechnoexportStorage Lt“. Su šiuo protrūkiu jau siejami aštuoni atvejai. Marijampolės apskrityje, Šakių rajone, fiksuotas protrūkis, susijęs su Lukšių žemės ūkio bendrove. Čia jau nustatyti keturi susirgimo atvejai.

Taip pat po vieną atvejį buvo patvirtinta protrūkiuose, susijusiuose su Raseinių savivaldybe, LSMU Kauno ligonine, „Social Dance Life“ ir laidotuvėmis Kauno rajone, Tabariškėse.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 6122 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 3220 asmenys, 2777 – pasveiko.